14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završena ekspertska misija EU za vladavinu prava u Crnoj Gori

Politika

Comments 0

Završena ekspertska misija EU za vladavinu prava u Crnoj Gori

  • Viber
U Podgorici je danas održan završni sastanak ekspertske misije EK o kapacitetima Zaštitnika ljudskih prava i sloboda. Ekspertska misija koju su predvodili slovenački eksperti boravila je u Crnoj Gori od 21. do 25. novembra u cilju procjene napretka u funkcionisanju ove institucije u posljednih godinu dana, u skladu s preporukama datim prilikom održavanja prošlogodišnje misije koja se odnosila na ovu oblast.

Tokom posjete Crnoj Gori, održani su sastanci s predstavnicima pregovaračkog tima za 23. poglavlje, predstavnicima institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Zatvarajući misiju, v.d. generalnog direktorata za evropske poslove, Miodrag Radović je  izrazio očekivanje da će izvještaj eksperata pružiti realnu sliku o kapacitetima Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i predstaviti ostvareni napredak u njihovom jačanju u proteklih godinu dana, te da će nove preporuke doprinijeti daljoj nadgradnji crnogorskog sistema u smjeru ispunjenja privremenih mjerila u poglavlju 23.

Predstavnica Delegacije Evropske unije, Barbara Rotovnik, saopštila je da je misija, posvećena jednom od kljucnih područja procesa evropskih integracija, bila izvrsna prilika za nezavisne strucnjake da dobiju detaljan uvid u situaciju na terenu. Kazala je da će ova misija omogućiti ekspertima da pruže dalje smjernice i preporuke partnerima u Crnoj Gori u pogledu otklanjanja nedostataka i približavanja Crne Gore članstvu u Evropskoj uniji.

Predstavnici Delegacije Evropske unije u Podgorici zahvalili su se partnerima u Crnoj Gori na odličnoj saradnji i uspješno obavljenoj misiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR