21 °

max 21 ° / min 13 °

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF traži: Mesiću oduzeti titulu počasnog građanina

Politika

Comments 0

DF traži: Mesiću oduzeti titulu počasnog građanina

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Odbornici podgoričkog gradskog parlamenta raspravljaće sutra o inicijativi kluba odbornika Demokratskog fronta da se bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću oduzme titula počasnog građanina Podgorice.

Mesić je za počasnog građanina Podgorice izabran 2007. a iz DF-a, kao razlog za ovakvu inicijativu navode nedavne Mesićeve izjave o nekadašnjem logoru Jasenovac.

Na konferenciji za novinare, iz DF-a su objasnili razloge svoje inicijative i pozvali kolege iz drugih partija da ih podrže na sutrašnjem glasanju.

"Nakon što je u javnosti izašla informacija sa sastanka u kojem je učestvovao bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, u kojem afirmativno priča o zločinima koji su se događali u periodu od 1941.-1945. godine na teritoriji Hrvatske, klub odbornika DF-a pokrenuo je inicijativu za poništenje odluke o davanju titule počasnog građanina Podgorice Stjepanu Mesiću. Smatramo da su se stekli uslovi da nakon njegovih govora o koncentracionom logoru Jasenovac, za koji je tvrdio da se tamo nisu događali zločini i da su uslovi u logoru bili dobri za logoraše, to je za nas dovoljan razlog da se ova odluka poništi. Jedna takva osoba ovu titulu ne zaslužuje“, kazao je odbornik DF-a u gradskom parlamentu, Miodrag Bešović.

Poručio je i da su to dovoljni razlozi da se sa građana Podgorice skine hipoteka da je Stjepan Mesić jedini počasni građanin Podgorice.

"Jer nikada nijesmo dobili stav čime je on zaslužio ovo priznanje. Očekujemo od odbornika da će svjesnom odlukom izaći u susret ovom zahtjevu", kazao je Bešović.

Stjepan Mesić je za počasnog građanina Podgorice izabran 2007. godine, uz protivljenje tadašnje opozicije.

U odluci o proglašenju tada je navedeno da se Mesić proglašava za počasnog građanina Podgorice za zasluge u razvoju demokratskog društva, afirmaciji dobrih međudržavnih odnosa i položaja i ugleda glavnog grada Crne Gore u Hrvatskoj, te se ističe da je Mesić poznat u državama regije kao najaktivniji promoter mira, stabilnosti i novih političkih odnosa.

Anadolija

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR