20 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate Bakoviću: Vaše postupanje uslovljeno vezanošću za vlast

Politika

Comments 0

Demokrate Bakoviću: Vaše postupanje uslovljeno vezanošću za vlast

  • Viber
Demokrate Crne Gore uputile su otvoreno pismo Ombudsmanu Šućku Bakoviću. 
Pismo prenosimo integralno:
 
“Jasan nam je problem sa kojim ste se susreli u postupanju po našoj pritužbi. Taj problem ne proizilazi iz složenosti predmeta, jer su zakonske norme koje su obavezivale Predsjednika Crne Gore da donese odluke o raspisivanju izbora za izbor odbornika Skupštine opštine Tuzi, Skupštine opštine Golubovci i Skupštine Glavnog grada - Podgorica više nego jasne, da im tumača ne treba.  Vaš problem je, nažalost, drugačije prirode i uslovljen je Vašom vezanošću za aktuelnu vlast.
 
Samo Zaštitnik kojem je zaštita interesa vrha vlasti ispred zaštite slobode i prava građana, može tumačiti kao pritisak na instituciju naš predlog, da u skladu sa zakonom, samostalno i nezavisno, na načelima pravde i pravičnosti na efikasan način preduzme mjere za zaštitu ljudskih prava i sloboda.
 
Održavanje lokalnih izbora u opštinama Tuzi i Golubovci i vanrednih izbora u Glavnom gradu, istovremeno sa parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine, nije u interesu aktuelne vlasti. U toj činjenici sadržani su svi razlozi koji Vas, očigledno, opredjeljuju da mišljenje u ovom predmetu i odgovarajuću preporuku ne donesete do 15. avgusta 2016. godine.  Upravo tog datuma ističe rok do kojeg je Predsjednik Crne Gore u mogućnosti da donese odluku o održavanja. naznačenih lokalnih izbora istovremeno sa predstojećim parlamentarnim izborima.
 
Demokrate su sigurne da uskoro dolazi vrijeme odgovornosti u Crnoj Gori. Vrijeme odgovornosti za svakog ko povrijedi slobode i prava građana, makar to činio i sam Predsjednik Crne Gore, kao i vrijeme odgovornosti za one koji su, po Ustavu, dužni da štite slobode i prava građana, ali to ne čine”. 
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR