19 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ombudsman: Zaštititi djecu u predizbornoj kampanji

Politika

Comments 0

Ombudsman: Zaštititi djecu u predizbornoj kampanji

  • Viber
Zaštitnik ljudskih prava i sloboda apeluje na sve aktere na političkoj sceni Crne Gore da ne koriste djecu u svrhu političke promocije, kako za vrijeme, tako i van trajanja izborne kampanje.

Takođe, Ombudsman poziva da se svi politički subjekti suzdrže od govora mržnje i upotrebe sadržaja koji se negativno odražavaju na djecu.

Političke partije, navodi se u saopštenju, imaju posebne kampanje putem društvenih mreža, koje su veoma popularan prostor za oglašavanje, ali često su i prostor za kršenje privatnosti djece, njihovo korišćenje u političke svrhe, širenje govora mržnje i slično.

Samim tim što se političke kampanje vode putem interneta, kontrola neprimjerenih materijala je otežana i predstavlja sivu zonu pogodnu za kršenja garantovanih prava.

“Svjesni činjenice da će u predstojećim danima političke kampanje biti izraženije i zaoštrenije, Zaštinik i ovog puta apeluje da se političko djelovanje prilagodi demokratskim vrijednostima, kulturi dijaloga i nenasilnoj komunikaciji i da se mišljenja izražavaju na način kojim se ne ugrožava bilo čije i bilo koje zagarantovano pravo, fizička i psihička bezbjednost građana, a pogotovo prava djeteta”, navodi se u saopštenju.

Zaštinik još jednom poziva građanke i građane da ne podliježu dnevno političkim nadgornjavanjima i na taj način daju doprinos očuvanju i izgradnji dijaloga i tolerancije u društvu a nadležne organe da sva eventualna odstupanja od zakonom dozvoljenih ponašanja adekvatno i blagovremeno procesuiraju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR