10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Učenici dvije podgoričke škole u Telekomu obilježili Dan bezbjednog interneta

Tehnologija

Comments 0

Učenici dvije podgoričke škole u Telekomu obilježili Dan bezbjednog interneta

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Učenice i učenici osnovnih škola „Savo Pejanović“ i „Maksim Gorki“ iz Podgorice, i djeca zaposlenih u Crnogorskom Telekomu, zajedno su obilježili Međunarodni dan bezbjednog interneta, čiji moto ove godine glasi – Zajedno za bolji internet.

Međunarodni dan bezbjednog interneta tradicionalno se obilježava drugog utorka druge sedmice februara u više od 130 zemalja širom svijeta, a za cilj ima edukaciju mladih o pitanjima zaštite privatnosti, sajbernasilja, izlaganja dezinformacijama i štetnom sadržaju...

O tome je bilo riječi i na radionici održanoj u Telekomu, kojoj je prisustvovalo više od 60 osnovaca.

 „Internet je postao glavni i neizbježan izvor bitnih informacija. Samim tim, nije dostupan samo odraslima već i djeci i mladima, pa iz godine u godinu sve mlađi uzrasti djece počinju da ga koriste. Kao jedna od vodećih kompanija u oblasti tehnologije, u Telekomu koristimo svaku priliku da se uključimo, edukujemo i usmjerimo mlade kako da na bezbjedan način koriste Internet u svakodnevici i obrazovanju“, kazao je Ivan Stanković, ekspert u IT sektoru Crnogorskog Telekoma.

 On je tokom radionice osnovce posavjetovao i kako da koriste društvene mreže, na kojima, kako su i sami priznali, provode značajan dio vremena.

 „Neki od osnovnih savjeta za djecu jesu da na društvenim mrežama ne prihvataju zahtjeve za prijateljstvo od nepoznatih osoba, da ne objavljuju privatne informacije, odnosno informacije o sebi i svojoj porodici kao i lokacije koje posjećuju, da obavezno prijavljuju svaki vid nasilja i neprikladnog govora na društvenim mrežama, kao i da zaštite svoje naloge, tj. profile“, zaključuje Stanković.

"Ovo je jedna od brojnih aktivnosti koje Telekom sprovodi kada je riječ o edukaciji mladih na različite teme. Kompanija je tako pokrenula i crnogorsku verziju specijalizovanog web sajta Teachtoday, koja sadrži savjete i praktične materijale namijenjene roditeljima i pedagozima da bi djeci na što bolji način pomogli da bezbjednije i kompetentnije koriste digitalne tehnologije.

Kako najbolje zaštititi lične podatke, u kom uzrastu i na koji način koristiti mobilni telefon, kako da djeca bezbjedno koriste društvene mreže, šta znači sigurno ponašanje na internetu, kako obezbijediti lozinku, kako kreativnije koristiti digitalne medije, i još mnogo toga što zanima roditelje i odrasle koji o njihovoj djeci direktno ili indirektno brinu može se pronaći na sajtu www.teachtoday.de/me/", saopšteno je iz Telekoma. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR