14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Žabljaku tradicionalna konferencija o informacionim tehnologijama

Tehnologija

Comments 0

Na Žabljaku tradicionalna konferencija o informacionim tehnologijama

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Tradicionalna međunarodna konferencija “Informacione tehnologije 2020”, 24. godinu za redom održaće se na Žabljaku od 18. do 22. februara 2020. ove godine.

Kao i do sada organizator skupa, na kome uvijek učestvuje oko 300 stručnjaka iz ove blasti, je Elektrotehnički fakultet UCG.

Na Konferenciji će biti organizovana predavanja i rasprave na okruglim stolovima o trendovima razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija u svijetu, kao i aktuelnim zbivanjima iz ove oblasti u Crnoj Gori, navodi se na sajtu organizatora.

Cilj Konferencije je sveobuhvatno i multidisciplinarno sagledavanje aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija koji se ostvaruje kroz razne oblike rada na Konferenciji. 

Na Konferenciji  će se prezentirati naučni i stručni rezultati, organizovati rasprave, pregledna predavanja, kratki edukativni kursevi i prezentirati razvojni i proizvodni projekti i programi. Rad na Konferenciji će se odvijati u okviru autorskih sekcija, okruglih stolova, predavanja i prezentacija.

Osnovne teme IT 2020 koje će se razmatrati na ovogodišnjoj konferenciji tiču se razvoja i primjene informaciono-komunikacionih tehnologija u svim sferama nauke, obrazovanja, industrije i društva uopšte.

Posebne teme Konferencije IT 2020 su IT u elektroenergetici - panel CROSSBOW projekta, national Initiatives for Open Science in Europe - H2020 projekat, blockchain tehnologija i primjene - panel, osnove Design Thinking metodologije / Bootcamp – Workshop, MIXP transition to IPv6 – Workshop I digitalna transformacija poljoprivrede i lanca snabdijevanja hranom - Prezentacija projekata  DIPOL, H2020 DEMETER.

Partner u organizaciji konferencije je  Turistička organizacija Žabljak koja svoj doprinos ovom skupu daje kroz promociju kongresnog turizma i prezentaciju Žabljaka kao turističke destinacije

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR