10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Telekom: Djeca u posjeti Telekomu od robota Pepper učila o robotici i inženjerstvu

Tehnologija

Comments 0

Telekom: Djeca u posjeti Telekomu od robota Pepper učila o robotici i inženjerstvu

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Telekom ovih dana ima neobičnog gosta – u pitanju je Pepper, koja je boravak u Crnoj Gori provela u druženju sa djecom prenoseći im poruke o mogućnostima koje nam pružaju nove tehnologije, saopšteno je iz te kompanije. 

"Riječ je o ženskom robotu koji pripada naprednijoj generaciji humanoidnih robota, i ima mogućnost da govori, gestikulira i pokreće ruke i tijelo. Pepper je opremljena brojnim senzorima, mikrofonima, zvučnicima i kamerama, zahvaljujući kojima je sposobna da prepoznaje lica i osnovne ljudske emocije, kao i da uspostavi interakciju sa ljudima kroz razgovor i dodir preko tablet računara", navedeno je u saopštenju. 

Pepper je za oko 60 osnovaca iz škola „Savo Pejanović“ i „Maksim Gorki“, koji su posjetom i predavanjem u Telekomu obilježili Dan bezbjednog interneta, održala kratku prezentaciju o značaju STEM oblasti u obrazovanju (nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika).

Posebno oduševljenje djece izazvala je kada je sa njima igrala igru memorije, plesala i pravila selfije, saopšteno je iz kompanije. 

 "Cilj posjete Pepper Crnogorskom Telekomu i njenog druženja sa osnovcima jeste promocija STEM zanimanja i saradnje sa obrazovnim institucijama, kako bi se djeca i javnost zajedno upoznali sa novijim trendovima u oblastima robotike i programiranja, i mogućnostima za obrazovanje i rad u ovim oblastima.

 Da je Telekom već dugo na dobrom putu u promociji STEM obrazovanja dovoljno govori činjenica da su, nakon druženja sa Pepper, djeca su na pitanje čime žele da se bave kada porastu uglas odgovorila – robotikom! Pepper je u posjetu Crnogorskom Telekomu došla iz Hrvatskog Telekoma", saopšteno je iz Telekoma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR