14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Preokret godine: PSŽ izvisio, Frenki de Jong ode u Barselonu

Fudbal

Comments 0

Preokret godine: PSŽ izvisio, Frenki de Jong ode u Barselonu

Izvor: Mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Opet kuva na relaciji Barselona – Pari Sen Žermen! Ovoga puta zbog Frenkija de Jonga. Veleobrt u režiji Katalonaca i po svoj prilici najveći transfer januarskog prijelaznog roka. Holandsko čudo od djeteta ide na stadion Nou Kamp. I to za ravno 90.000.000 eura.

Prije mjesec dana dobro obavješteni holandski dnevnik Telegraf izvjestio je da se 21-godišnji centralni vezni obećao Parižanima i da sam potpis nedostaje kako bi se verifikovao posao vrijedan 75.000.000 eura. A jutros isti izvor navodi da je upornost Barse da ga odvrati od te namjere urodila plodom i da se jedan od najtraženijih fudbalera ove zime seli u tabor špankog prvaka.

Sve je posljedica „misije Amsterdam“, koju su čelnici Blaugrane sproveli prošle sedmice. Tad su predsjednik Đosep Marija Bertomeu i trojica direktora (Erik Abidal, Pep Segura i Ramon Planes) otputovali u Holandiju da pokušaju da ubijede De Jonga da je za njegovu karijeru bolje da zaigra na stadionu Nou Kamp. Uostalom, tamo Lale redovno cvjetaju, a i za samu karijeru fudbalera je korisnije da ne mijenja mnogo stil u odnosu na Ajaksov.

Očigledno je sastanak urodio plodom, pa je Frenki promijenio stav, a Barselona finansijski nadjačala ponudu Pari Sen Žermena, zbog čega je Mark Overmas, i sam nekada prvotimac katalonskog giganta, sad u ulozi sportskog direktora Ajaksa mora da popusti i(li) izvuče još više novca za Kopljanike. Da je posao gotov može se zaključiti na osnovu riječi De Jongovog menadžera, Alija Dursuna, koji je „ohladio“ ostale zainteresovane klubove saopštivši im rečenicu:

„Hvala svima, ali Frenki ide u Barselonu“.

Na taj način korpu su dobili najprije Juventus i Mančester Siti, ispali su iz trke za potpis u ranoj fazi, jer Italijani poslije dovođenja Kristijana Ronalda nemaju baš toliki komoditet za transfere, dok prvak Engleske mora da misli i na posljedice finansijskog fer-pleja.

Isti problem muči i Pari Sen Žermen, međutim, Sveci su našli način da zatvore finansijsku konstrukciju, samo što nisu na vrijeme osigurali potpis, dozvolili su Barseloni da se umiješa i ne samo da im pokvari posao, nego i dodatno rasplamsa vatru između dva kluba.

Prema nezvaničnim informacijama, Frenki de Jong će potpisati ugovor na pet i po sezona, a godišnje će zarađivati 16.000.000 eura. Razumljivo, postaće najskuplji igrač u istoriji holanskog fudbala (rekord u vlasništvu Virdžila van Dajka, 78.800.000), a nastaviće tradiciju direktnih prelazaka fudbalera Ajaksa u Barselonu. Seriju je otvorio Johan Krojf (1973), a nastavili Johan Neskens (1974), Ričard Vidžge (1991), Frank de Bur (1999), Ronald de Bur (1999), Jari Litmanen (1999), zaključno sa Jasperom Silesenom (2016).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR