14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 14°

Utorak

24.09.

21° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Robinju odbijen zahtjev za smanjenje kazne za silovanje

Izvor: EPA-EFE

Fudbal

Comments 0

Robinju odbijen zahtjev za smanjenje kazne za silovanje

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Poslije izdržanih šest mjeseci, od devet godina na koliko je osuđen za grupno silovanje, nekadašnji fudbaler Robinjo podnio je zahtjev za smanjenje kazne. I taj zahtjev je odbijen.

Robinjo je pred sudom u Italiji osuđen 2017. godine za učestvovanje u grupnom silovanju koje se dogodilo 2013. godine. Žrvta je bila dvadesetdvogodišnja djevojka iz Albanije.

Brazilac je u vrijeme kada je počinio zločin igrao za Milan, a u Italiji je presuda postala pravnosnažna 2022, kada je po žalbi u drugom stepenu odlučio Vrhovni sud Italije koji je potvrdio prvostepenu i drugostepenu odluku.

Sud u Brazilu je 21. marta donio odluku da će Robinjo kaznu zatvora odslužiti u Brazilu. Odluka je donijeta zbog težine zločina iako Brazil nema međunardni sporazum sa Italijom po kome bi njegovi državljani služili zatvorske kazne za koje su osuđeni van Brazila u samom Brazilu. A kako Brazil ne isporučuje svoje državljane, Italija je zatražila da se situacija razriješi ovako.

Samo dan kasnije, Robijnjo je uhapšen i smješten je u Zatvoru Tremembe II u kome ima daleko manje zatvorenika nego u drugim brazilskim zatvorima i koji Brazilci nazivaju zatvorom za poznate.

Robinjovi advokati pokušavaju i dalje da smanje kaznu, ali, kako je izvjestio Portal Leo Dias to im već drugi put ne polazi za rukom.

Ovoga puta pokušali su da promijene kategoriju krivičnog djela, odnosno da teško krivično djelo svedu samo na krivično djelo jer u Brazilu za teška krivična djela ne postoji mogućnost smanjenja kazne. Robinjovi advokati smatraju da silovanje ne spada u kategoriju teških krivičnih djela.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR