14 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

23.09.

24° / 14°

Utorak

24.09.

21° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Posljednji pozdrav legendarnom treneru

Izvor: EPA-EFE

Fudbal

Comments 0

Posljednji pozdrav legendarnom treneru

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Legendarni švedski fudbalski trener Sven-Goran Erikson sahranjen je danas u rodnom gradu Torsbiju na jugozapadu Švedske.

Erikson je umro 26. avgusta u 76. godini, osam mjeseci nakon što je objavio da boluje od raka pankreasa.

U crkvi Friksande bio je izložen Eriksonov kovčeg, pokriven bijelim cvijećem i okružen velikim svijećama. Službi na engleskom i švedskom jeziku prisustvovalo je 600 zvanica, među kojima Eriksonov 95-godišnji otac, članovi porodice, članovi švedske kraljevske porodice, prijatelji i bivši fudbaleri i treneri među kojima Dejvid Bekam, Roj Hodžson i drugi.

Na travnjaku ispred crkve okupile su se stotine poštovalaca, koji su pratili službu na velikom ekranu.

Služba je počela muzikom na klaviru i orguljama, zatim su izvedene numere "Sailing", "Candle in the Wind", "Volare", a u dirljivoj poropovijedi sveštenica Ingela Alvskog rekla je da je Erikson bio voljeni otac, dobar salsa igrač i da nikada nije kasnio, da je volio rutinu i disciplinu, ali ne i odmore.

"Sven-Goran je bio psihički jak, čak i u nevolji. Imao je gvozdenu volju i nikada nije odustajao. Uprkos bolesti, njegovi posljednji mjeseci bili su puni života", navela je ona.

Poslije službe kovčeg je iznijet iz crkve, a članovi kluba Torsbi su napravili počasnu stražu. U bijelim kolima povorka je stigla do muzeja Kolsberg, a duvački orkestar izveo je "You’ll Never Walk Alone" kao i "Bare Neccessities".

Eriksonov dobar prijatelj Bengt Berg održao je govor pored jezera Frinken, kao i članovi porodice, a oko 200 ožalošćenih poslužilo se nekim od omiljenih jela čuvenog trenera.

Tokom karijere Erikson je osvojio 18 trofeja i predvodio 12 klubova, uključujući Mančester siti, Lester, Romu i Lacio, a bio je prvi strani trener na klupi fudbalske reprezentacije Engleske.

Njegove posljednje riječi objavljene su posthumno: "Ne odustaj. Život bi uvijek, uvijek trebalo slaviti".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR