24 °

max 24 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

21° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ogorčeni roditelji sportista i rekreativaca: Bazen u Nikšiću još nije umro a kad će, ne znamo!

Izvor: Pexels

Ostalo

Comments 6

Ogorčeni roditelji sportista i rekreativaca: Bazen u Nikšiću još nije umro a kad će, ne znamo!

Autor: Antena M

  • Viber

Sada se već možemo pohvaliti rekordima - bazen u Nikšiću tokom dvije posljednje godine ukupno je radio dva mjeseca a u posljednjih pet godina ukupno bi se mozda sastavilo godinu rada. Najgora stvar slijedi  a to je sto se još ništa ne rješava i pitanje je da li će ikada bazen normalno raditi, navode u saopštenju nezadovoljni roditelji sportista i rekreativaca Nikšića izazvanog nezadovoljstvom zbog lošeg rada gradskog bazena u Nikšiću.

U nastavku pročitajte ostatak njihovog reagovanja:

"Slobodno se možemo pohvaliti naglim povećanjem broja djece, sportista i rekreativaca  koji su počeli ili će početi trenirati disciplinu ispijanja česmovače jer je to jedini način da se takmiče u vodenim sportovima u Nikšiću, jer bazen mogu samo da sanjaju! No, eto na sreću mogu i na lokalnim nikšićkim jezerima da počnu da se bave pecanjem.

Pitamo se da li će i kada neko postaviti pitanje oko bazena i da li će se i kada taj problem rijesiti?

Tokom 2022. godine, zbog nestručne rekonstrukcije  na filterima, bazen u Nikšiću nije radio, a zatim se agonija neznanja prenijela na problem sa toplotnim pumpama do dana današnjeg. Poslije apela roditelja i korisnika bazena ove godine obećano je da će se sve završiti ali ništa od toga!

Za nekoliko generacije sportista koje su bile posvećene plivanju i vaterpolu sada se može reći da su uništene. Lokalni klubovi su raspušteni I njihova budućnost je pod znakom pitanja, jer su otpustili svu djecu jer nijesu mogli da obezbijede uslove za trening. Mislimo da niko nije svjestan da se neko poigrao sa sudbinom preko 300 djece  koja su kako tako trenirala kad je bazen radio i trudeći se  da ostanu u formi odlazila na bazene u Podgoricu i Trebinje. Ali, izgleda, definitivno smo ih istjerali na ulicu!

Nikšić - nekada grad iz koga smo se mogli nadati da će iznjedriti neke nove sportske talente danas je simbol nebrige o sportu i sportistima.

Pitamo se koja je to strategija razvoja sporta kada se osnovni uslovi ne mogu ispuniti? Jedini zatvoreni olimpijski bazen u CG ne radi? Koje utakmice i takmičenja  i gdje mogu da se odigraju? I sada se neko pita zašto reprezentativci idu ko zna gdje da obavljaju pripreme. Očekujemo neke rezultate u vodenim sportovima a imamo četiri bazena  u čitavoj državi i od toga jedan koji bi trebalo da je najbolji, nije u funkciji.  Da li bi mogli objasniti nekom strancu da u poslednjih pet godina bazen u Niksicu ukupno nije radio nekoliko mjeseci? Indikativno je I ispravno da se ljudi pitaju da li se ovo radi sa nekom namjeroM. Upoređujući Budimpeštu koja ima 100 bazena postavlja se pitanje na koji ih način oni održavaju i servisiraju.

Da bi bilo rezultata, na klupskom i reprezentativnom planu, svi klubovi moraju da imaju osnovne uslove, a bazeni redovno da se održavaju. Jer, ako se ne renoviraju i u njih naknadno ne ulaže, nikakav efekat se ne postiže. Za sad je ovakav odnos prema sportu, djeci, sportistima i rekreativcima u Nikšiću i njima nije data šansa da se dokažu ali veoma lako takva situacija se može desiti i drugim gradovima.

Mladi crnogorski vaterpolisti osvajanjem medalje na svjetskom prvenstvu pokazali su da je crnogorski vaterpolo i dalje u životu , ali se postavlja pitanje do kad će tako biti."

 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Janko

Plivaju za krst na Krupac,bazen ih ne interesuje.Srpska posla.

Milan

Znate li ko je direktor SC u Nikšiću? Elementarno nepismena osoba,koju je talas pljuvanja po državi instalirao...I od njega da se očekuje da nešto uradi?!

Ćetna

Niko od Srba iz Nikšića da se javi, da osudi javašluk! Kad da njihova đeca ne plivaju!? Zar je politika i vlast važnija od zdravlja i prosperiteta mladih Nikšića!?!?