25 °

max 25 ° / min 14 °

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budućnost se priprema za izazove u Ligi šampiona

Rukomet

Comments 0

Budućnost se priprema za izazove u Ligi šampiona

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Rukometašice Budućnosti polako hvataju ritam i podižu nivo forme za velike izazove koji ih očekuju u veoma jakoj konkurenciji u elitnom takmičenju, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Ekipa bi do kraja sedmice trebalo da bude kompletna, nakon što se pripremama priključi i golmanka Sakura Hauge.

Pivot Klara Monti Danijelson, jedna od četiri igračice koje su kao pojačanja stigle u redove dvostrukog šampiona Evrope, kazala je da ima pozitivne utiske nakon pet dana rada sa novim saigračicama.

"Srećna sam što sam ovdje i sve do sada je više nego pozitivno. Odlično sam prihvaćena od saigračica, stručnog štaba i ljudi iz kluba, radujem se nastavku priprema za početak nove sezone", kazala je Danijelson.

Danijelson, 32-godišnja pivotkinja, u Budućnost je stigla iz francuskog Šambreja, za koji je nastupala u posljednje tri sezone.

Prethodno je nosila dres švedskog Lugija, danskih klubova Randers i Esbjerg i njemačke Borusije.

"Znala sam da dolazim u klub sa velikom istorijom, u kojem se odlično radi i koji uvijek ima želju da se u Evropi predstavi na najbolji način. Cijenim to što je trener Bojana Popović željela da me vidi u dresu Budućnosti, a vjerujem da ću to povjerenje opravdati i da mogu da dam veliki doprinos ovom mladom timu", rekla je Danijelson.

Budućnost u novu sezonu ulazi sa nekoliko iskusnijih igračica i okosnicom koju će činiti crnogorske reprezentativke, uglavnom one koje još nemaju veliko iskustvo igranja na najvećoj sceni.

"Imamo kombinaciju iskusnih igračica koje imaju veliko iskustvo i mladih djevojaka koje su talentovane. Drago mi je što ću biti u prilici da radim sa njima. Imamo veliki prostor za napredak u narednom periodu, potrebno je da budemo borbene i na visokom nivou na svakom treningu i utakmici. Ukoliko bude tako, vjerujem da možemo napraviti dobre stvari", rekla je Danijelson.

Izabranice Bojane Popović u Ligi šampiona igraće u B grupi protiv norveškog Vajpersa, danskih Esbjerga i Odenzea, njemačkog Ludvizburga, mađarskog Đera, francuskog Bresta i rumunskog Rapida.

"Imamo veoma tešku grupu, ali treba da budemo fokusirane na našu formu i rezultate. Moramo da podižemo nivo igre kako sezona bude odmicala. Ponavljam borbenost je ono što bi trebalo da krasi ovu ekipu, a odbrana i kontranapad bi mogli da budu naši aduti. Potrebno je vrijeme da sve posložimo, ali vjerujem da možemo da iznenadimo u nikad jačoj konkurenciji", zaključila je Danijelson.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR