11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Posjeta Manastiru isključivo privatna stvar, ne želim da neko skuplja političke poene preko mene"

Vaterpolo

Comments 17

"Posjeta Manastiru isključivo privatna stvar, ne želim da neko skuplja političke poene preko mene"

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković oglasio se saopštenjem povodom komentara nastalih nakon njegova posjete Cetinjskom Manastiru i liturgiji koju je služio Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"S obzirom na to da sam na putu, kasno sam vidio koliko je prašine u javnosti podigla moja posjeta Cetinjskom Manastiru. Nikada nisam polemisao preko medija, ali uviđam da se dosta toga nepotrebnog umiješalo pa želim samo kratko da naglasim sljedeće:

Moja posjeta je bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu. Želim da naglasim da nisam predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kom svojstvu. Mitropolit je u svom pozdravljanju okupljenih vjernika pozdravio posebno mene i čestitao uspjeh reprezentaciji, na čemu sam se ja, samo u svoje lično ime zahvalio na poklonu riječima :

“Tesko da puno toga sada mogu reći osim da mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovdje među vama i hvala vam na poklonu”.

Ovo obraćanje želim da završim sa par zaključaka:

Prva stvar je da ne želim da neko skuplja političke poene preko mene, niti mi je potrebna podrška te vrste, jer je poznato da se nikad nisam uključivao u politiku. Druga stvar je da odgovaram na poziv Crkve sa ponosom i to moje lično opredjeljenje nije od juče. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore svoje obaveze obavljam veoma predano i maksimalno odgovorno, posvećen ostvarivanju što boljih rezultata crnogorskog vaterpola.

Na ovu temu se neću više oglašavati."

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Nevenka

Gospdine Gojkovicu Amfilohije sa svojom svitom vas je iskoristio za politicke poene, ruzno i tuzno sto se sve moze ocekivati od SPC... Zalosno...

Irishman

Postujem Gojkovica jer je ipak uradio mnogo za nasu drzavu to se ne smije zaboravit,zgrijesio bih kad bi napisao nesto protiv njega,novljani ga najbolje znaju,oni mogu rec nesto sto ne znamo,licno mislim da ga je amfilohije iskoristio na podmukli nacin