29 °

max 32 ° / min 22 °

Ponedjeljak

01.07.

32° / 22°

Utorak

02.07.

28° / 18°

Srijeda

03.07.

27° / 16°

Četvrtak

04.07.

27° / 17°

Petak

05.07.

30° / 17°

Subota

06.07.

31° / 19°

Nedjelja

07.07.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srpski Vidovdan u crnogorskom parlamentu

Stav

Comments 6

Srpski Vidovdan u crnogorskom parlamentu

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Mirjana Kostić

Nepodnošljiva količina Mandićeve sreće ispunila je juče crnogorski parlament. “Ja sam danas srećan čovjek i kao Srbin i kao poslanik parlamenta i kao građanin Crne Gore”, saopštio je otvoreno predsjednik Skupštine na početku jedne mučne sjednice, objavljujući čudnu činjenicu da je Crna Gora “prva država na planeti” koja će osuditi zločin u Jasenovcu počinjen u Drugom svjetskom ratu. I svi koji su pratili višesatnu raspravu mogu zaista posvjedočiti  njegovoj iskrenoj sreći, nakon uspjelog nauma da crnogorskom parlamentu podmetne Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, kojem su pridodati i logori u Dahau i Mauthazenu, a zajedno s njima i “srpski velikomučenici i stradalnici partrijarh Gavrilo Dožić i vladika Nikolaj Velimirović”.

Nije Mandić skrivao ni ponos što je, kršeći skupštinski Poslovnik, uspio da Rezoluciju progura baš 28. jula. “Danas na Vidovdan, za Srbe veliki dan, privilegija ovog parlamenta je da može da uradi tako veliku stvar”, saopštio je na samom na početku sjednice, koju je na kraju zaključio sličnom porukom: “Vidovdane, moj očinji vide, ovo je ono što se desilo u Crnoj Gori i što treba da bude osnova na kojoj će se zidati bolja, poštenija i čestitija Crna Gora. Nekome može da se svidi, nekome ne mora, ali ovo je većinska Crna Gora”.

Većinska Crna Gora spala je juče na tanku granu koju je pridržavao 41 glas. Većina opozicionih poslanika napustila je skupštinsku salu uoči glasanja, dva poslanika Albanskog foruma bojkotovali su sjednicu, a poslanik Albanske alijanse glasao je protiv. Nijesu glasale ni dvije nezavisne poslanice kao ni dvojica poslanika PES-a - Miodrag Laković nedvosmisleno, a Tonći Janović kalkulantski, u načelu za, u cjelosti ne. Pa, ipak, bilo je dovoljno ruku podrške iz Pokreta koji je već uzletio ka Evropi za izglasavanje rezolucije koja može ugroziti  evropski put i na neodređeno vrijeme zaustaviti najavljeno slijetanje Crne Gore na aerodrome EU.

Da će se država koja je prekjuče slavila IBAR zadržati u nebeskom prostoru, po želji nebeskog naroda, nagovijestile su i prve reakcije iz Hrvatske nakon sinoćnog izglasavanja Rezolucije. Pažnju je pobudilo i predponoćno oglašavanje predsjednika Crne Gore, koji je zažalio što je partija koju je stvarao “postala politička marioneta”. A samo koji minut ranije kraj dana začinio je predsjednik Vlade, otkazujući za danas zakazani premijerski sat.

Nije ni čudo što Spajić nema petlje da stane pred poslanike, nakon svega što je obećao, pogazio, rekao i porekao za nepunih osam mjeseci premijerskog mandata. Svojom cik-cak strategijom dosad je uspijevao da zavara i Hrvatsku i Srbiju, dio svojih ministara, sopstvenog članstva i građana, brojne evropske zvaničnike… Juče je hazarderski založio evropski put Crne Gore za još koji mjesec vlasti koji će mu - u znak zahvalnosti za Rezoluciju, jučerašnji Vidovdan u crnogorskom parlamentu i sreću Andrije Mandića  - podariti koalicioni partneri iz prosrpskih stranaka.

Možda je od predsjednika Skupštine Crne Gore juče jedino bio srećniji predsjednik Srbije. A kad su Andrija Mandić i Aleksandar Vučić srećni, pokazalo se to bezbroj puta, nema sreće Crnoj Gori.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

mizerije

Ovako nešto mogu potpisati samo nesrećni ljudi, oni koji ne umiju da vole, oni koji ne znaju da se za kratkog ljudskog vijeka ne otima tuđe i ne krade život drugim ljudima. Žalim ih jer su neznalice i sirotani koji umjesto pijeteta mrtvima uzimaju za pravo da drugima prave pakost a sebi lošu karmu.

Zlatko

Zaista ,jedan Gordan Stojović , iz izrazito čuvene partizanske porodice ! Đed mu se u grobu prevrće,kao i đedova braća kojima su četnici u kolašinskom zatvoru čupali nokte kliještima ! Sramotno ! Što je njemu falilo u vrijeme DPS-a ? Što rade pare ?? Čista kupovina prljavim novcem !

Bajo

Znaci da je nekadasnji Crnogorac a sadasnjo četnik Gordan Stojovic glasao protiv ili izasao iz sale , Crna Gora se ne bi brukala. onbi sacuvao obraz ( ako ga je imao ) i Mandic bi MOZDA , oborio Vladu. A mislim da nema te sile koja bi ga pomjerila iz fotelje . Jer iz nje moze mnogo vise zla napraviti Crnoj Gori . Ali sramnotni Gordan. Valjala mu je CG kad mu je izdavala knjige i slala ga za ambasadora. Pi.