17 °

max 19 ° / min 17 °

Petak

18.10.

19° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crtica o popisu

Izvor: Pixabay

Stav

Comments 5

Crtica o popisu

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Jakov Daković

Vjerujte ljudi: iskreno se čudim kako je Milo Đukanović u čistu svijest ostao s obzirom koliko su pojedinci sopstvenih frustracija, neuspjeha i nezadovoljstava godinama projektovali na njega. A to čine i dalje. Evo, uzmite rezultate popisa na primjer. Po meni su oni, u datim okolnostima, sasvim očekivani i realni (čak sam pogodio i neke procente). Crnogorske partije se tješe time da je Crnogoraca, uprkos svim pritiscima i novcima iz Beograda malo više nego Srba, a s druge strane, srpski jezik je brutalno izdominirao nad crnogorskom, što bi rekli MMA fanovi. Neki vele da je za to kriv DPS. Crtaju se grafikoni, čuda se rade, svi smo ovce osim, jelte, autora. Jeste, vala, DPS je kriv za to taman koliko i za izumiranje dinosaurusa i globalno otopljavanje. Da vas pitam ja nešto: Ako recimo space shuttle u Cape Canaveral-u bude neuspješno lansiran i raspadne se na komadiće u stratosferi je li za to kriv američki predsjednik ili možda inženjeri NASE? Mogao bih da ređam primjere ali čemu? Razumijemo se, nadam se.

Elem, kad dođete u izvjesne godine za događaje iz spoljnog svijeta trebalo bi da se zanimate koliko astrofizičar za tračeve iz komšiluka. I da su se na popisu 80% građana izjasnili kao Mađari, bilo bi mi potpuno svejedno. Što ćete, očito nisam dovoljno patriota.

Znate kakav bih ja popis želio, koja pitanja smatram relevantnim: Da li ste sretni? Da li radite posao koji volite? Da li ste u stanju da se nečim oduševite do te mjere da zaboravite na lični interes? Koliko knjiga pročitate sedmično? Koje tematike? Je li vam važnije biće ili imetak? Žalite li za nečim? Kad bi vam ostala 24 sata života kako biste ih proveli? Odgovor na takva pitanja pružio bi nam svojevrstan uvid u stanje duha i mentalnu higijenu stanovnika Crne Gore što je po meni neuporedivo važnije od aktuelnih nacionalnih prebrojavanja.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Falkon

Jakove, vjerovatno ste potomak Marka Dakovića!?

čitalac

Da li ste sretni? Šta crnogorce čini sretnim? Koliko ja znam, najviše kada komšiji crkne krava, kad mu propadne posao, kad mu strada ljetina. Ne bi bilo dobro da ima puno sretnih crnogoraca! Da li radite posao koji volite? Oni uopšte ne vole da rade i to doživljavaju kao poniženje ili kaznu.