13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oglasio se Medvedev nakon ostavke: Ovo je jako komplikovan posao

Svijet

Comments 0

Oglasio se Medvedev nakon ostavke: Ovo je jako komplikovan posao

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Doskorašnji premijer Rusije Dmitrij Medvedev dao je intervju za Prvi kanal Rusije u kom je objasnio zbog čega je cijela ruska vlada sa njim na čelu podnela ostavku.

Ruska vlada je podnijela ostavku u 15. januara, nakon što se predsjednik Vladimir Putin obratio naciji zatraživši ubrzano rješavanje velikih socijalnih, ekonomskih, tehnoloških problema sa kojima se zemlja suočava.

U intervjuu je objasnio koji su razlozi za podnošenje ostavke, dok pojedini ukazuju da se nije snašao u novim Putinovim planovima.

“Prva i najvažnija stvar koju sam rekao predsjedniku na sastanku 15. januara jeste da njegova poruka ocrtava vrlo ambiciozne zadatke za politički sistem, koji u određenoj mjeri čak i mijenjaju ravnotežu moći u zemlji – ovo se odnosi na vladu, parlament, dijelom na predsjednika, na pravosuđe. Kako bi mogao da donosi sve te odluke, predsjednik mora da bude apsolutno slobodan da diskutuje i preduzima mjere bez obzira na bilo koji drugi faktor, uključujući i vladu”, rekao je Medvedev za Prvi kanal Rusije.

Smatra da je vrijeme drugi faktor, pošto je funkciju premijera obavljao gotovo osam godina.

“Ovo je, poslije svega, bio vrlo dug i komplikovan posao vezan za donošenje odluka o jako komplikovanim pitanjima. I to takođe treba uzeti u obzir”, rekao je Medvedev, jedan od Putinovih najbližih saradnika.

Medvedev, koji će ubuduće biti na mjestu zamjenika šefa Savjeta bezbjednosti, drži rekord u novijoj ruskoj istoriji kao predsjednik koji je više od sedam godina i osam mjeseci na vlasti.

Sadašnja ruska vlada formirana je u maju 2018. i čine je 22 ministra, 10 potpredsjednika Vlade i jedan zamjenik premijera.

Putin je Državnoj dumi kao novog kandidata za premijera predložio Mihaila Mišustina, predsjednika Federalne poreske službe Rusije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR