16 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šokantan snimak iz Rusije: Kursk pod opsadom, hiljade Rusa napušta domove

Izvor: Screenshot

Svijet

Comments 0

Šokantan snimak iz Rusije: Kursk pod opsadom, hiljade Rusa napušta domove

Izvor: Jutarnji/Blic

Autor: Antena M

  • Viber

Treći je dan intenzivnih borbi u ruskoj regiji Kursk, a ruske snage nastavile su sukob sa ukrajinskim trupama, saopštilo je moskovsko Ministarstvo odbrane.

Poručuju kako je najmanje 1.000 ukrajinskih vojnika, potpomognutih tenkovima i oklopnim vozilima, prešlo granicu u utorak.

Rusi masovno bježe

Pojavili su se i prvi snimci koji pokazuju kako stanovnici grada Ljgova masovno napuštaju svoje domove.

Oko 3.000 ljudi moralo je da se evakuiše iz regije jer su u vojnim sukobima koji su u toku poginule najmanje četiri osobe, rekao je u četvrtak zamjenik guvernera Kurska Andrej Belostotski.

Oglasili se Zelenski i Podoljak

Ukrajinska vojska još nije jednako komentarisala izvještaje, ali je predsjednik Volodimir Zelenski rekao, ne spominjući napad, kako "svako može da vidi da ukrajinska vojska zna kako da iznenadi i postigne rezultate".

Ukrajinski upad u rusku regiju Kursk posljedica je ruske agresije na Ukrajinu, rekao je u četvrtak savjetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak.

Ukrajinske vlasti od utorka gotovo u potpunosti ćute o situaciji i ništa nijesu jednako komentarisale. Podoljak takođe nije jasno rekao da je za taj napad odgovorna ukrajinska vojska.

Ali, na platformi "X" ocijenio je da je "primarni razlog bilo kakve eskalacije, bombardovanja, vojne akcije uključujući u ruskim regijama Kursku i Belgorodu jedino nedvosmislena agresija Rusije" i njena invazija na Ukrajinu. 

"Rusija je uvijek vjerovala da se restriktivne pravne norme na nju ne odnose i da može posve nekažnjeno da napada teritorije susjednih zemalja i licemjerno zahtijeva... nepovredivost svoje vlastite teritorije. Ali rat je rat, sa svojim vlastitim pravilima, agresor neizbježno plaća s odgovarajućim posljedicama", rekao je.

Rusko Ministarstvo odbrane: Ukrajini neće uspjeti

S druge strane, rusko Ministarstvo odbrane uvjerava da ukrajinski pokušaji "duboke penetracije" u regiju Kurska "neće uspjeti".

"Operacija uništavanja formacija ukrajinske vojske se nastavlja", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR