16 °

max 16 ° / min 12 °

Nedjelja

15.09.

16° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 10°

Utorak

17.09.

23° / 12°

Srijeda

18.09.

22° / 16°

Četvrtak

19.09.

22° / 16°

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stravičan zločin u Ukrajini: Rusi pogodili Poltavu s dvije balističke rakete, poginulo 49 osoba

Izvor: Screenshot X

Svijet

Comments 3

Stravičan zločin u Ukrajini: Rusi pogodili Poltavu s dvije balističke rakete, poginulo 49 osoba

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Antena M

  • Viber

Raste broj žrtava ruskog napada na ukrajinski grad Poltavu. 

Broj poginulih porastao je na 49, a 219 osoba je povrrijeđeno, rekao je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane Dmitro Lazutkin.

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska je rekla da je "ovaj napad prava tragedija. Rusija nam uvijek uzima ono najvrjednije - život", kazala je ona.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u videu rekao da su ruske snage pogodile grad s dvije balističke rakete, oštetivši zgradu Instituta za komunikacije.

U napadu je pogođena obrazovna ustanova i susjedna medicinska ustanova, pri čemu je djelimično uništena i zgrada Vojnog instituta za komunikacije, rekao je Zelenski.

"Vremenski interval između uzbune i dolaska smrtonosnih projektila bio je toliko kratak da je zatekao ljude tokom evakuacije u sklonište", saopštilo je ranije danas Ministarstvo odbrane, kako prenosi Kyiv Independent.

Mnogi ljudi ostali su zarobljeni ispod ruševina, dok spasioci i medicinari nastavljaju raditi na mjestu događaja. Od oko 14 sati po lokalnom vremenu hitne službe spasile su 25 ljudi, od kojih je 11 izvučeno iz ruševina, navodi se u saopštenju ministarstva.

"Izražavamo iskreno saučešće porodicama žrtava. Ova tragedija je još jedan dokaz podmuklosti neprijatelja, koji ne preza ni pred jednim zločinom da bi pokušao zastrašiti Ukrajince", saopštilo je ministarstvo.

"Apelujemo na sve da ostanu mirni i da vjeruju samo službenim izvorima informacija. Bilo kakva nagađanja o ovoj tragediji su neprihvatljiva".

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

jovan j.

Staljin je ubio 17 do 19 mil. Rusa Lenjin isto toliko. Što očekivati od ovoga monstuma?