17 °

max 20 ° / min 17 °

Petak

18.10.

20° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CNN: Lobisti Vlade Crne Gore, misteriozne firme koje proizvode satove i tenisice "Tramp" na istoj su adresi

Izvor: CNN

Svijet

Comments 0
U slijepoj ulici u pasivnim krajevima Vajominga, zajedno sa još nizom kompanija o kojima nema informacija

CNN: Lobisti Vlade Crne Gore, misteriozne firme koje proizvode satove i tenisice "Tramp" na istoj su adresi

Izvor: CNN/Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Američki CNN, istražujući priču o misterioznoj kompaniji koja u kampanji prodaje satove "Donald Tramp", naišla je na lokaciju koju, uz mnoge druge, koristi i - lobistička firma koja predstavlja Vladu Crne Gore.
 
Priča pomalo djeluje kao iz filmova braće Koen - lobisti naše Vlade, proizvođači predmeta sa Trampovim likom, ali i još niz kompanija o kojima gotovo da nema nikakvih informacija, 'smješteni' su na istoj adresi. I to u slijepoj ulici, u pasivnim krajevima Vajominga, u objektu koji baš i ne djeluje kao sjedište čitavog niza korporacija.

CNN je o tome izvijestio u članku koji govori o distribuciji satova sa brendom "Donald Tramp", koji se na internetu reklamira proizvodima "dizajniranim za predsjednika, koji imaju snagu i preciznost proizvedenu u Švajcarskoj". Riječ je o pitanju na koje iz Trampove kampanje nijesu željeli da odgovore.

I zato su se iz CNN-a sami zaputili u 'lov' na firmu koja proizvodi pomenute predmete. No, na kraju su shvatili kako tu adresu koristi čitav niz raznih kompanija.

"Završili smo u slijepoj ulici, u malom trgovačkom centru nevinog izgleda u gradiću na sjeveru Vajominga, nedaleko od granice sa Montanom", navode oni.

Malo se, navodi CNN, zna ili uopšte može otkriti o firmi koja slovi za Trampove partnere, pa i o samim osobama koje stoje iza nje.

No, ono što je naročito zanimljivo - ista adresa na kojoj je firma koja proizvodi satove, može se naći i kao sjedište još niza kompanija.

"Tu adresu svojom smatra i korporacija koja prodaje tenisice sa Trampovim motivima, uz licencu koju ima sa bivšim predsjednikom. Neki djeluju i kao lobistička firma iz Vašingtona koja predstavlja Vladu Crne Gore, a o djelovanju drugih postoji znatno manje tragova", dodaju oni.

CNN ne navodi ime kompanije koja se bavi lobiranjem u korist Vlade Crne Gore.

Tekst koji je objavio CNN možete pronaći na ovom linku: https://edition.cnn.com/2024/10/17/politics/trump-watches-wyoming-invs/index.html


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR