17 °

max 19 ° / min 17 °

Petak

18.10.

19° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Evropski lideri o smrti Sinvara: To će znatno oslabiti Hamas, prilika za oslobađanje talaca

Izvor: EPA-EFE

Svijet

Comments 2

Evropski lideri o smrti Sinvara: To će znatno oslabiti Hamas, prilika za oslobađanje talaca

Izvor: Beta/N1

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da smrt vođe Hamasa Jahje Sinvara, koji se smatra ključnim u organizaciji teroističkog napada 7. oktobra prošle godine na Izrael, "znatno" slabi Hamas.

„Sinvar je bio lider jedne terorističke organizacije, terorističke organizacije Hamas“, rekla je Fon der Lajen na kraju evropskog samita u Briselu.

„Bez ikakve sumnje, njegova smrt će znatno oslabiti Hamas“, dodala je.

„Velika Britanija neće plakati“ zbog smrti vođe Hamasa Jahje Sinvara, koji je „mozak iza najsmrtonosnijeg dana u jevrejskoj istoriji poslije Holokausta“, izjavio je britanski premijer Kir Starmer, reagujući na objavu o smrti vođe Hamasa.

Starmer je dodao da su njegove misli sa porodicama žrtava napada 7. oktobra.

U saopštenju je lider britanskih laburista ponovo pozvao na oslobađanje svih talaca, momentalni prekid vatre i povećanje humanitarne pomoći Gazi da bi, kako je rekao, „svi mogli da se usmjere ka trajnom miru na Bliskom istoku“.

Francuski predsjednik Emanuel Makron ocijenio je da smrt vođe Hamasa predstavlja „priliku“ koju treba iskoristiti da se okončaju vojne operacije.

„Treba iskoristiti ovu priliku da se omogući oslobađanje svih talaca i da se konačno završi rat“, rekao je Makron na konferenciji za novinare u Briselu.

On je rekao da radi sa izraelskim, arapskim i američkim partnerima na postizanju primirja u Gazi i na konačnom otvaranju vjerodostojne političke perspektive za Izraelce i za Palestince.

Izraelska vojska objavila je juče da je ubijen vođa Hamasa Jahja Sinvar, koji je važio za izrazitog ekstremistu.

Svijet

Ko je vođa Hamasa Jahja Sinvar?

17.10.2024. 21:24

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Dvije činjenice su nesporne. Jedna je da su ovi ljudi od prvog dana rata protiv izraelske vlade. Druga činjenica je da evropski mediji objavljuju samo lažne informacije o ovom ratu. O čemu se ovdje zaista radi?

Ladja

Sinvara a i svi drugi vodje Hamaza su radili za Mosad on ih je i stvorio.Kada su odradili svoj zadatak poceo je lov na Vodje Hamaza. Vodje hamaza nisu smeli da ostanu zici da se ne sazna istina da je Mosad naredio Savari da pokrene napad na Izrael.