16 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gruhonjić: Ako građani budu ćutali o Šapićevom slavljenju Draže Mihailovića, to će sve reći o današnjem Beogradu

Izvor: Gradski.me

Region

Comments 5

Gruhonjić: Ako građani budu ćutali o Šapićevom slavljenju Draže Mihailovića, to će sve reći o današnjem Beogradu

Izvor: Autonomija

Autor: Antena M

  • Viber

Novinar i profesor Filozofoskog fakulteta u Novom Sadu Dinko Gruhonjić izjavio je da, ukoliko Beograđani dozvole da se iz grada izbaci Josip Broz Tito, “komandant najjačeg kontinentalnog antifašističkog pokreta otpora u Evropi – jugoslovenskih partizana – a u njega useli nekakav memorijal posvećen kvislingu i saradniku nacističkih okupatora Draži Mihailoviću, onda će to reći sve o današnjem Beogradu“.

“Riječ je o ratnom zločincu, koji je sarađivao sa okupatorom, o čemu postoje nebrojena istorijska dokumenta”, naglašava Gruhonjić i kao primjer ističe “čiča Dražino” slanje izaslanika da ispregovara sa ustašama “zajedničku borbu protiv partizana u kvislinško-fašističkoj bježaniji prema Austriji, ali i hranu i ljekove”.

Sagovornik Autonomije ističe da se radi o istim ustašama koje su prije toga počinile genocid nad Srbima, “koje je ‘čiča Draža’ tobože branio”.

“A kako je Srbe branio, znamo još od bitke na Kozari 1942. godine, kada su sarađivali na deportaciji Srba u Jasenovac ili u dječji logor Jastrebarsko”, dodaje Gruhonjić.

On podsjeća i da je po sličnom četničkom receptu, pod komandom zvaničnog Beograda, sprovođen genocid i etničko čišćenje i u jugoslovenskim ratovima iz devedesetih godina.

“Ako će Beograd protjerati Tita kao simbol i na njegovo mjesto inaugurisati Mihailovića, onda predlažem da, tokom parada organizovanih u čast Dana oslobođenja Beograda od fašizma, u njima dominiraju četnici. Ali tako da idu ispred kolone, sa podignutim rukama u znak predaje, kao što su i išli prije 80 godina”, kaže Gruhonjić i dodaje da bi onda Titu bilo mjesto u Vojvodini, “u kojoj nije bilo nijednog četnika tokom Drugog svjetskog rata”.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Ante

Srpski fašizam je jak, i za očekivati je da će nakon smrti više do 150.000 ljudi + genocid nastaviti s projektom velike Srbije, Naime, Vučićeva igra zavadi pa vladaj za sada daje rezultate - sve dok srpske žrtve ne dođu pameti i ne ujedine se !!

Ljiljana

Tačnо! Ako to dozvole,onda.....

Vanja

Da ne bi Tita, Vucic bi sada cuvao ovce u svojim Cipuljicima, kod Bugojna.