20 °

max 23 ° / min 17 °

Petak

11.10.

23° / 17°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 15°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 14°

Četvrtak

17.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić ponovio: Srbija neće uvesti sankcije Rusiji

Izvor: Instagram/buducnostsrbijeav

Region

Comments 1

Vučić ponovio: Srbija neće uvesti sankcije Rusiji

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Dubrovniku da Srbija neće uvesti sankcije Rusiji, da sjedi samo na „srpskoj stolici“ i da na agresiju iz 1991. godine na Hrvatsku ne gleda kao Andrej Plenković.  

Vučić je nakon dubrovačkog samita Jugoistočne Evrope sa Ukrajinom na kojem je učestvovao i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao da  nije bilo saglasnosti o svim pitanjima, ali je važno da se razgovaralo o principu poštovanja teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji, Vučić je rekao: "Podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine, ali ćemo ostati bez sankcija Rusiji, jer to je politika koju vodimo“.

Upitan dokle planira da sjedi na dvije stolice, on je rekao da stoji pred novinarima i brani politiku Srbije, a da Srbija sjedi samo na svojoj „srpskoj stolici“ i čvrsto se drži za nju.

Istakao je da je hrvatski premijer Andrej Plenković govorio o agresiji iz 1991, a da je on rekao da na stvari gleda potpuno drugačije i da je važno da Srbija i Hrvatska imaju dobre odnose.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Ma jeste Vucicu ,svak moze na svoj nacin posmatrati agrersiju na Hrvatsku samo sto su oni u tom krvavom ratu stekli nezavisnost , a Srbija i dan danas nekakvu neutralnost .Tito je mrtav ,a i ti si samo sto to neznas !