15 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

22° / 13°

Srijeda

16.10.

22° / 11°

Četvrtak

17.10.

19° / 13°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon trogodišnje pauze stiže iPad mini 7 i to uz Apple Intelligence

Jabuka na dan

Comments 0
Apple u novembru lansira popularni, pristupačniji uređaj

Nakon trogodišnje pauze stiže iPad mini 7 i to uz Apple Intelligence

Izvor: Antena M

Autor: Jabuka na dan

  • Viber
Kada pominjemo Apple Intelligence kao da se podrazumijeva da će ga dobiti samo modeli iz serija iPhone 15 i 16, međutim za one koji su ljubitelji pristupačnijih uređaja, većih ekrana i moćnih performansi konačno stiže iPad mini 7.

Apple se priprema za lansiranje sedme generacije uređaja iPad mini, koje se očekuje početkom novembra – skoro tri godine otkako je to učinio posljednji put.

Očekuje se da će iPad mini 7 zadržati kompaktni dizajn svog prethodnika, sa ekranom od 8,3 inča, iako neki izvještaji sugerišu da bi mogao biti uveden malo veći, 8,5-inčni Retina ekran. Poznata frekvencija od 60 Hz će vjerovatno ostati, ali Apple bi mogao napraviti poboljšanja kako bi se riješio problema „geliranja“ pri skrolovanju. Ova latencija pri skrolovanju, koja je najprimjetnija kada se uređaj koristi u portretnom režimu, mogla bi biti ublažena rotacijom sklopke ekrana za glatkije performanse.

Generalno, dizajn se najvjerovatnije neće značajno promijeniti, a uređaj će i dalje biti tanak i prenosiv. Međutim, nove opcije boja bi mogle biti u ponudi, moguće inspirisane paletom iPad Aira, pri čemu bi plava mogla da zamijeni postojeću ružičastu opciju.

Dok modeli iPad Pro i iPad Air imaju snažne čipove iz M-serije, očekuje se da će iPad mini 7 nastaviti da koristi Appleovu A-seriju.

Glasine sugerišu da bi mogao sadržati ili A17 Pro čip iz iPhone 15 Pro modela ili noviji A18 čip iz iPhone 16 linije.

Bez obzira na to koji čip Apple odabere, očekuje se da će ovo unapređenje donijeti značajan skok u performansama u odnosu na A15 Bionic čip koji se nalazi u iPad mini 6 modelu, omogućavajući bolji multitasking, igranje igara, kao i funkcije koje donosi Apple Intelligence.

Očekuje se da će Apple modernizovati konektivnost novog iPad mini uređaja. Model sedme generacije gotovo sigurno će podržavati Wi-Fi 6E, omogućavajući korisnicima da se povežu na 6GHz opsegu za veće internet brzine. Pored toga, očekuje se da će biti dodat Bluetooth 5.3, što će pružiti pouzdanije bežične konekcije. Glasine takođe sugerišu poboljšane USB-C brzine, što bi poboljšalo prenos podataka i efikasnost punjenja.

Očekivanja su i da bi iPad mini 7 mogao u potpunosti preći na eSIM tehnologiju, uklanjajući fizički nano-SIM slot. To bi pojednostavilo opcije konektivnosti i uskladilo uređaj sa najnovijim iPhone modelima.

Prednja kamera bi mogla da bude premještena na horizontalnu ivicu uređaja, ukoliko Apple bude slijedio korake koje je napravio prilikom unapređenja iPad Aira. Ovo prilagođavsnje bi poboljšalo iskustvo video-poziva kada se uređaj koristi u horizontalnom režimu, što je način na koji mnogi korisnici drže svoje tablete tokom video-poziva. Kamera bi takođe mogla da ima koristi od unapređenja kao što su HDR 4 podrška i šira otvorenost, poboljšavajući kvalitet slika pri slabom svijetlu.

Glasine sugerišu da će iPad mini 7 podržavati Apple Pencil Pro, koji nudi brojne napredne funkcije. Takođe se od izvora upućenih u proizvodni proces prethodnih dana moglo čuti da bi funkcionalnost „lebdjenja“ Apple Pencila, koja je sada dostupna na iPad Pro modelu, mogla doći i na mini, čineći ga još moćnijim alatom za umjetnike i one koji prave bilješke.

Glasine koje su se takođe mogle čuti odnose se i na OLED tehnologije i rad na savitljivom mini uređaju, ali te inovacije se ne očekuju prije 2026. godine. Appleov fokus sada je na poboljšanju upotrebljivosti, kao i na performansama, uz zadržavanje poznatog oblika i dizajna koji je omiljen među korisnicima.

Neizostavna tema ovih dana bila je i cijena, pa se iz više izvora moglo čuti da će novi uređaj, poput prethodnog, koštati 499 dolara.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR