15 °

max 19 ° / min 15 °

Petak

18.10.

19° / 15°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

19° / 14°

Srijeda

23.10.

16° / 14°

Četvrtak

24.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi iPad mini ima A17 Pro čip, a donosi Apple Intelligence iskustvo

Izvor: Apple

Jabuka na dan

Comments 0

Novi iPad mini ima A17 Pro čip, a donosi Apple Intelligence iskustvo

Izvor: Antena M

Autor: Jabuka na dan

  • Viber
Apple je podigao popularni iPad mini na novi nivo, predstavljajući potpuno novi model koji kombinuje vrhunsku snagu sa kompaktnim dizajnom koji korisnici obožavaju.

Najavljivali smo, osluškivali glasine, a sada i vidjeli kako izgleda i koje novitete donosi novi iPad mini. Opremljen revolucionarnim čipom A17 Pro i integrisan sa Apple Intelligence sistemom, najnoviji uređaj iz ove linije obećava transformativno iskustvo, spajajući impresivne performanse sa pametnim, ličnim i privatnim funkcijama.

Novi iPad mini, sada dostupan u atraktivnijoj kolekciji boja, uključujući nove nijanse plave i ljubičaste, ima 8,3-inčni Liquid Retina ekran koji prikazuje vizuelne sadržaje u zadivljujućoj jasnoći. Ovaj ultraprenosivi uređaj dizajniran je za one koji traže snagu u pokretu, bilo da je riječ o poslu, kreativnosti ili zabavi. Moćni A17 Pro čip omogućava obavljanje čak i najkompleksnijih zadataka bez napora, dok Apple Intelligence, napredni AI sistem kompanije Apple, poboljšava korisničko iskustvo na inovativan način, a pritom čuva privatnost. Korisnici vole ovu vrstu Appleovih uređaja zbog njihove kombinacije prenosivosti i snage, a ovaj iPad mini je svestraniji nego ikada.

A17 Pro čip

U srcu novog iPad mini modela je A17 Pro čip – prekretnica u mobilnom računarstvu. Ovaj čip predstavlja značajan iskorak u performansama, pružajući 30% povećanje CPU snage i 25% poboljšanje grafičkih performansi u poređenju sa prethodnim A15 Bionic čipom. Sa šestojezgarnim CPU-om (uključujući dva performansna i četiri efikasna jezgra), A17 Pro omogućava besprekorni multitasking i lako upravljanje zahtjevnim aplikacijama.

Za gejmere, dizajnere i profesionalce, ovo unapređenje performansi je revolucionarno. Petojezgarni GPU sada podržava hardverski ubrzano ray tracing osvjetljenje, pružajući realistične grafike za gejming iskustva koja su bliska konzolama. A17 Pro takođe ubrzava zadatke mašinskog učenja, čineći obradu fotografija ili korišćenje aplikacija za proširenu stvarnost (AR) bržim i glatkijim nego ikad.

Novi iPad mini takođe uvodi Dynamic Caching i mesh shading tehnologije, omogućavajući korisnicima da igraju grafički intenzivne igre poput Zenless Zone Zero sa većim detaljima i boljom responzivnošću. Appleova ulaganja u hardverski ubrzano ray tracing osvjetljenje znače da ovaj iPad mini pruža realistično osvjetljenje i sjenke, još više smanjujući granicu između mobilnog gejminga i vrhunskih desktop iskustava.

Bilo da radite u profesionalnim dizajnerskim aplikacijama kaon što je Affinity Designer ili obrađujete podatke u poslovnim aplikacijama, sada ćete to činiti na još profesionalnijem nivou.

Stvoren za Apple Intelligence

Istaknuta karakteristika novog iPad mini uređaja je njegova duboka integracija sa Apple Intelligence sistemom, koji koristi snagu A17 Pro čipa kako bi ponudio niz intuitivnih, personalizovanih funkcija. Ovaj sistem, ugrađen u iPadOS 18, koristi napredne modele mašinskog učenja kako bi mogao da razumije korisnički kontekst, pojednostavljujući svakodnevne zadatke i nudeći korisne predloge onda kada su potrebni.

Ono što Apple Intelligence izdvaja jeste njegova sposobnost da balansira obradu na uređaju sa Appleovim Private Cloud Computeom, obezbjeđujući da mnogi zadaci funkcionišu bezbjedno na uređaju, dok drugi koriste snagu Appleovih servera. Ovaj dizajn štiti privatnost korisnika, dok istovremeno proširuje AI mogućnosti po potrebi.

Prvi set Apple Intelligence funkcija dolazi sa iPadOS 18.1 ažuriranjem i biće prvobitno dostupan na engleskom jeziku u SAD ovog mjeseca. Bez obzira na to da li pišete mejlove, pravite bilješke ili koristite aplikacije trećih strana, od velike pomoći biće vam nova funkcija Writing Tools koja može da prepravi, sažme ili lektoriše tekst, olakšavajući korisnicima da jasno i koncizno izraze svoje ideje.

Siri sada djeluje prirodnije i fleksibilnije, sa sposobnošću da održava kontekst između komandi i nosi se sa pauzama ili greškama u razgovoru. Novi svijetleći krug se elegantno pojavljuje oko ekrana kada je Siri aktivna, a korisnici prvi put mogu i da unose komande za Siri putem tastature.

Aplikacija Photos dobila je značajno unapređenje sa funkcijom Memories, pa korisnici sada mogu da kreiraju personalizovane filmske momente jednostavnim opisom, dok nova Clean Up alatka omogućava uklanjanje ometajućih elemenata iz pozadine fotografije bez izmjene subjekta, što je savršen alat za brzo kreiranje savršenih slika.

Kamera od 12 megapiksela i Apple Pencil Pro

Novi iPad mini ima širokougaonu kameru od 12 megapiksela, koja nudi impresivan kvalitet slike zahvaljujući podršci za Smart HDR 4, što donosi prirodnije fotografije sa poboljšanim dinamičkim opsegom. Mašinsko učenje takođe omogućava funkciju skeniranja dokumenata direktno u aplikaciji Camera, olakšavajući digitalizaciju štampanih dokumenata.

Uz podršku za Apple Pencil Pro, iPad mini sada otvara potpuno nove mogućnosti za kreativnost, pa umjetnici, dizajneri i oni koji prave bilješke mogu da koriste Pencil Pro za crtanje s velikom preciznošću, za pristup raznovrsnim kreativnim alatima i jednostavan prelazak između zadataka. Sinergija između Pencil Pro i unaprijeđenog ekrana iPad mini uređaja osmišljena je da korisnicima omogući fluidno i prirodno iskustvo crtanja na ekranu, a da imaju osjećaj kao da crtaju na papiru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR