13 °

max 22 ° / min 13 °

Srijeda

23.10.

22° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Glasine o jesenjem lansiranju M4 Mac modela potvrdilo više pouzdanih izvora

Izvor: Apple

Jabuka na dan

Comments 0

Glasine o jesenjem lansiranju M4 Mac modela potvrdilo više pouzdanih izvora

Izvor: Antena M

Autor: Jabuka na dan

  • Viber

Apple bi ubrzo trebalo da predstavi dugo očekivanu liniju M4 Mac uređajaa, sudeći po brojnim izvorima upućenim dešavanja u kompaniji koji ovih dana ukazuju na to da se lansiranje približava. Jedan od najpouzdanijih insajdera Mark Gurman naveo je na mreži X da će prvi Mac uređaji sa M4 čipom biti predstavljeni već naredne sedmice.

Iako tačan datum još nije potvrđen, Gurman je naglasio da je Apple zauzet rasporedom koji uključuje nekoliko velikih događaja, uključujući sesiju „Apple Intelligence“ u ponedjeljak i izvještaj o zaradi u četvrtak. Očekuje se da će M4 uređaji biti najavljeni između ovih događaja, što bi moglo označiti značajnu obnovu Appleovog hardvera.

Dodatnu težinu spekulacijama daje i najava da će Apple 30. oktobra u Los Anđelesu održati događaj uživo za novinare i kreatore sadržaja, što sugeriše da će novi Mac uređaji biti predstavljeni neposredno prije ovog događaja, što će omogućiti medijima da isprobaju nove uređaje ubrzo nakon njihovog otkrivanja. Gurman je naglasio da se Apple već neko vrijeme priprema za ovo lansiranje, a događaj uživo predstavlja još jedan dokaz da je objava novih uređaja na pomolu.

Pored Gurmanovih uvida, poznati leaker Soni Dikson je dodatno podstakao glasine tvrdeći da bi novi Mac mini sa pet USB-C portova mogao biti predstavljen čak i ranije, možda već ove nedjelje. Iako je Dikson poznat po tačnim informacijama o Appleovim proizvodima, neke njegove tvrdnje o hardveru nijesu bile uvijek pouzdane, ostavljajući prostor za neizvjesnost u vezi sa tajmingom. Ipak, šira je saglasnost da će Appleovi M4 Mac uređaji biti otkriveni u narednim danima, ako ne i ranije.

Očekuje se da će dolazeći M4 čip pokretati različite nove Mac uređaje u više linija proizvoda. Među najiščekivanijima je osnovni 14-inčni MacBook Pro, za koji se navodi da će imati dodatni Thunderbolt port, šro je ključna razlika u poređenju sa aktuelnim modelom. Video-snimci raspakivanja ovog uređaja pojavili su se ranije ovog mjeseca, a ako su autentični, to ukazuje na mogućnost da će ovaj model biti dostupan u novembru 2024. godine, što znači da možda neće odmah stići do korisnika, čak i ako bude najavljen sljedeće sedmice.

Osim 14-inčnog MacBook Pro modela, očekuje se i izlazak 14-inčnih i 16-inčnih MacBook Pro uređaja sa moćnijim M4 Pro i M4 Max čipovima. Ovi visoko-performansni modeli biće namijenjeni profesionalcima kojima je potrebna velika procesorska snaga za zahtjevne zadatke poput video montaže i razvoja softvera. Očekuje se i unaprijeđeni iMac, sa novim modelom koji će takođe biti pokretan M4 čipom.

Jedna od najzanimljivijih glasina odnosi se na redizajnirani Mac mini, koji bi mogao biti manji od aktuelnog modela, uporediv sa veličinom Apple TV uređaja. Ovaj novi Mac mini vjerovatno će imati prednje USB-C portove, za razliku od tradicionalnih zadnjih portova, čime bi ukupan broj USB-C portova bio pet. Redizajn ne samo da će omogućiti veću povezanost, već će uređaj učiniti svestranijim za korisnike kojima je potrebno lako povezivanje sa više periferija.

Uz nove Mac modele, Apple će najvjerovatnije predstaviti i unaprijeđene verzije svojih popularnih dodataka, uključujući Magic Mouse, Magic Trackpad i Magic Keyboard, koji će svi imati USB-C konektore. Ovaj potez je u skladu sa Appleovom širim prelaskom sa svojih vlasničkih Lightning portova na univerzalniji USB-C standard.

Očekivanja u pogledu performansi novih M4 Mac uređaja su velika, posebno za MacBook Pro modele, koji su već stekli reputaciju po izuzetnoj snazi i efikasnosti. Appleovi čipovi iz M serije su konstantno pomjerali granice performansi, a očekuje se da će M4 čip donijeti još veća poboljšanja. Iako će fokus ovih modela vjerovatno ostati na profesionalnim aplikacijama, raste interesovanje za to kako će Apple pozicionirati nove Mac uređaje za gejming. Iako MacBook Pro već posjeduje impresivnu snagu za savremene igre, mnogi smatraju da bi Apple morao da razvije robusniji gejming ekosistem, uz dodatne funkcije prilagođene za igre, kako bi zaista privukao gejmere.

Što se tiče formata najave, još nije jasno da li će Apple održati poseban događaj, slično prošlogodišnjem „Scary Fast“ izdanju 30. oktobra, ili će novi proizvodi biti predstavljeni putem saopštenja za medije na Appleovom Newsroom sajtu. Ako je planiran događaj, Apple bi uskoro trebalo da pošalje pozivnice za medije, s obzirom na to da se kraj oktobra bliži. U svakom slučaju, interesovanje raste, a gotovo je predvidivo da će M4 Mac uređaji biti zvanično predstavljeni u narednoj nedjelji.

Očekuje se da će novi Mac uređaji biti prilagođeni širokom spektru korisnika, od onih koji samo žele nešto novo do zahtjevnih profesionalaca, sa opcijama koje uključuju sve, od prenosivog i snažnog MacBook Pro uređaja do svestranog Mac mini modela. Sa novim dizajnom, poboljšanim opcijama povezivanja i snagom M4 čipa, Apple je spreman da još jednom učvrsti svoju poziciju lidera na tržištu, pa za ljubitelje proizvoda kompanije sa logom jabuke čekanju dolazi kraj, jer je nova generacija Mac modela pred vratima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR