21 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević: Rezolucija o Jasenovcu je borba za fotelje; Vuksanović: Oni koji negiraju Srebrenicu sada nameću Jasenovac

Izvor: Dragan Tomašević foto/Antena M

Javna rasprava

Tag Video
Comments 1

Kovačević: Rezolucija o Jasenovcu je borba za fotelje; Vuksanović: Oni koji negiraju Srebrenicu sada nameću Jasenovac

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Novinar Duško Kovačević kaže da je iznenađen izjavom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da mu se dopada ideja o Rezoluciji o Jasenovcu, koja nije usvojena ni u Srbiji.

Rezoluciju o Jasenovcu, Kovačević vidi kao borbu za fotelje.

“Čini mi se da se Jasenac zloupotrebljava i da se on uzima kao mjesto koje treba nivelisati za ostanak Srpske koalicije za budućnost Crne Gore. Čini mi se da je ovdje i u pitanju Jasenovac za fotelje. Jasenovac je zasebna, posebna tragedija i ne treba je nikako koristiti u ove dnevno političke ili aktualne svrhe. Pogotovo ne radi opstanka na vlasti”, kazao je Kovačević u našoj emisiji Javna rasprava. 

Komunikolog Miodrag Strugar kaže da jedino ko navodi da se neki narod pominje kao genocidan su vlasti u Srbiji i Crnoj Gori.

Kada je posrijedi Rezolucija o Jasenovcu, Strugar kaže da Vučić ima svoje proksije u Crnoj Gori, kojoj želi da uvali vruć krompir.

“I oni su ti, kako smo saznali, od Kneževića i Mandića koji će podnijeti Rezoluciju o Jasenovcu. Zašto? Svakome je jasno. Jedan, razlog je vjerovatno se izrvašavaju nalozi Aleksandra Vučića, jer to Srbije nije uradila. A druga stvar kao odgovor Njemačkoj koja je predložila rezoluciju u Ujedinjenim nacijama i svim ovim zemljama koji će glasati za to da se ustanovi dan sjećanja na genocid u Srebrenici i da Ujedinjene nacije svojim članicama svima kažu u toj rezoluciji da bi taj dan sjećanja trebalo bolje obilježavati, da ne treba negirati genocid”.

Predsjednik HGI-a Adrijan Vuksanović, komentarišući protestnu notu Hrvatske zbog Rezolucije o Jasenovcu, navodi da su se NOVA i DNP sada sjetili da idu sa tom rezolucijom i da je koriste za aktuelni politički momenat.

“I ta rezolucija, na taj način kako je oni sad žele izglasati i nametnuti parlamentu, je jedan sanitarni manevar da se ublaži sve ovo o čemu priča čitav svijet. Nije Rezoluciju o Srebrenici predložio niko iz Crne Gore. Kolege iz PES-a kažu sad i njima bi bilo najugodnije da kažu da se mi sad bavimo podjelama. Ali nijesmo mi ovo nametnuli ni predložili. Ovo je došlo iz svijeta. Oni koji negiraju Srebrenicu sada nameću Jasenovac”, zaključio je Vuksanović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Berza

Ustaske vodje koji su boli u NDH Vlast Jugoslavije je kaznio,mnoge je pobio i proterao iz Jugoslavije.U Srbiji su Cetnici manje kaznjeni ali Draza Mihailovic je ubijen za zla koja je napravio u Sandzaku u BiH nad Bosnjacima i drugima.Mnogi su Cetnici postali Partizani i time se spasili od vesanja.