19 °

max 21 ° / min 15 °

Srijeda

18.09.

21° / 15°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 14°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 14°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević: URA će, nakon izbora u Podgorici, ponuditi saradnju PES-u, ukoliko odbiju, idu sa DPS-om

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Javna rasprava

Comments 12

Kovačević: URA će, nakon izbora u Podgorici, ponuditi saradnju PES-u, ukoliko odbiju, idu sa DPS-om

Autor: Antena M

  • Viber

Izbori u Podgorici biće indikator za odnos snaga na državnom nivou, dosadašnja kampanja za izbore u Glavnom gradu nije takva da bi motivisala apstinente da izađu na birališta, a najzanimljiviji dio biće postizborna kombinatorika, koja neće donijeti dugotrajnu vladajuću većinu, neke su od ocjena koje su se čule u našoj emisiji “Javna rasprava”. 

Novinar Duško Kovačević kaže da će, prema njegovim saznanjima, URA, ukoliko joj izborni rezultat to dozvoli, ponuditi saradnju PES-u, ali da Luka Rakčević bude gradonačelnik. Ukoliko, kako navodi, PES to odbije ići će sa DPS-om.

“Ono što znam pouzdano, to sam dobio iz srca GP URA, je da će URA ponuditi PES-u saradnju, ali da gradonačelnik bude Luka Rakčević. Ukoliko PES to odbije ići će sa istom ponudom prema DPS-u. Naravno, ukoliko procenti dozvole da se URA tako ponaša”, naveo je Kovačević. 

Kovačević kaže da je iznenađen koalicijom PES - Demokrate.

“Svaka koalicija uvijek nešto krije. Ne znam što PES krije, vjerovatno je došlo do određenog pada. Vjerovatno su se istraumirali Budvom i Andrijevicom. Što se tiče Podgorice, mislim da je to PES-u bilo potpuno nepotrebno. Vjerovatno su ušli u tu koaliciju zbog Kotora i Budve”, navodi Kovačević.

Lider HGI Adrijan Vuksanović, govoreći o učesnicima lokalnih izbora u Podgorici, ukazuje da ima 13 lista i navodi da su neke koalicije, kako kaže, više plod nužde nego realne procjene o sinergetskom efektu koje bi one trebalo da donesu.

On smatra da će Podgorica biti indikator za državni nivo.

Komunikolog Miodrag Strugar navodi da ima mnogo partija koje, kako kaže, žele da se šlepaju, pa bi, smatra, bilo dobro da u narednim izbornim ciklusima ne bude koalicija, kako bi se politička scena iščistila.

Govoreći o izbornoj kampanji za izbore u Podgorici, Strugar kaže da ima dosta zanimljivih stvari.

“Kampanja, za sada, nije takva da bi mogla da motiviše apstinente da izađu na izbore, što ne znači da će do kraja ostati takva”, kazao je Strugar.

On smatra da će biti dosta rasutih glasova, odnosno puno onih koji će ostati ispod cenzusa.

Uslijediće, smatra Strugar, najzanimljiviji postizborni period ikada, biće teško sastaviti većinu i ona neće trajati dugo, ne više od dvije godine.

Na pitanje da prokomentariše naredbu Dragana Krapovića svim sektorima, da moraju tražiti njegovo odobrenje kako bi komunicirali sa kabinetima članova Savjeta za odbranu i kabinetima ostalih ministara u Vladi, Strugar navodi:

"Time pokazuju da se ministar Krapovic nečega plaši. Ono što ja vidim, on se plaši mnogih stvari i zato zabranjuje komunikaciju bilo koga bez njegovog znanja ili dozvole. Objašnjenje da on želi da sačuva neke rukovodioce unutar sistema odbrane, to jedino ako su ti odbornici u osnovnoj školi ili su djeca pa želi da ih sačuva od zlozpotreba, ali ako je riječ o ozbiljnim, odgovornim ljudima s integritetom, onda ne treba da ih čuva Dragan Krapović".

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

gmazovi

@DrzavnikCG, a koji mrčni Spajić i Milatovi, Ljaljo i Kudravi? Oni su bivši, ne nadaj se. Nemaju oni veze s politikom, obični žongleri po tankoj žici.

DrzavnikCG

Jakov i Ura 3%... Neka se prebroje malo bolje. Svima je plan i program sveden na napadima PESovog plana i programa

Mila K

Stigao Spajić čiko gatara. Ništa novo. Toliko malo poštovanja oko CG i dalje.