14 °

max 18 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Strugar: Izmjene Zakona o državljanstvu predstavljaju krajnju liniju zbog koje bi trebalo blokirati cijelu Crnu Goru

Javna rasprava

Comments 3

Strugar: Izmjene Zakona o državljanstvu predstavljaju krajnju liniju zbog koje bi trebalo blokirati cijelu Crnu Goru

Autor: Antena M

  • Viber

Tema današnje emisije "Javna rasprava" bila je: Zakon o dvojnom državljanstvu. Izmjene Zakona o državljanstvu predstavljaju krajnju liniju zbog koje bi trebalo blokirati cijelu Crnu Goru, kazao je komunikolog Miodrag Strugar.

"Andrija Mandić, i njegova politika koja se sprovodi u Crnoj Gori, želi ovo pitanje dvojnog državljanstva da završi. Dakle to je jedno od stvari koje hoće da završe. Oni tako malo po malo pokušavaju, gledaju kako će na to reagovati javnost. Ova Vlada je napravljena, u nju su pozvani Bošnjaci da bi imali dvije trećine kako bi mijenjali Ustav i kako bi svoje naume sproveli", rekao je Strugar.

Kako navodi Strugar, dvojno državljanstvo za Crnu Goru znači "da ugasimo svjetlo".

"Više državljana Crne Gore bi bilo van Crne Gore nego u njoj. Sve te priče Spajića su za malu đecu. Sve male države čuvaju svoje državljanstvo, ne daju lako državljanstvo i to što je bilo nekih primjera koji su loši, ne znači da treba svima da se da državljanstvo. Ako bismo dali državljanstvo ljudima koji imaju samo imovinu i porijeklo ođe, to bio ključ u bravu i naša nezavisnost bi bila samo formalna", navodi Strugar.

Ako krene ovaj naum trenutne političke elite, Strugar smatra da bi trebalo blokirati cijelu Crnu Goru.

"Ako krenu da donose Zakon o državljanstvu ja bih bio spreman na, evo i sada javno pozivam pa neka se shvati kako ko hoće, na blokadu cijele Crne Gore. To je ta linija, granica koja se ne smije preći. Ni jedan drugi razlog za tu priču o dvojnom državljanstvu ne postoji osim da nam današnji Vučić, a sjutra i neki drugi Vučić kroji kapu", zaključio je on. 

Emisiju "Javna rasprava" možete pogledati na linku ispod:

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

TV_EU

U Srbistanu se nude državljanstva svakome iz CG , nije potrebno da tražite. Ako podnesete zahtjev za privremeni boravak a iz CG ste odmah vam ponude državljanstvo !

Betoven

Crnu Goru je davno trebalo blokirati, ali smo jedan bezvoljan i inertan narod, a pitanje je i koliko nas ima. ne možeš Bečića ili Mujovića računati kao Crnogorce iako se ako izkašnjavaju.