Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turistička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja

Kultura

Comments 0

Turistička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja

Izvor: Analitika

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

„Vjerujemo da će turistička valorizacija ovog izuzetno važnog arheološkog lokaliteta umnogome obogatiti kako kulturnu, tako i turističku ponudu Glavnog grada, ali i cijele Crne Gore“- istakla je direktorica Turističke organizacije Podgorice, Tatjana Popović, prilikom obilaska arheološkog lokaliteta Duklja nakon uređenja mobilijarom u cilju turističke valorizacije i prezentacije.

Na lokalitetu su postavljene info table, klupe, kante, česma, hodna staza, a ograda oko lokaliteta u potpunosti je renovirana. Takođe, urađena je i dvojezična brošura o Duklji koja će biti distribuirana posjetiocima i turistima, a postavljen je i info punkt u cilju pružanja informacija i bolje evidencije posjeta.

„Na Duklji imamo svakodnevno turističke i edukativne ture domaćih i stranih posjetilaca, ona je sastavni dio obilaska Podgorice i treba da se nađe u svakom gradskom itinereru“ zaključila je Popović.

Zadovoljstvo povodom promocije arheološkog lokaliteta Duklja istakla je i Ana Medigović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. „U narednom periodu očekuje nas još projekata, radi se i Menadžment plan za Duklju i samim tim pokazujemo da je uprava Glavnog grada mapirala Duklju kao veliki turistički i kulturni potencijal“ zaključila je Medigović.

Turistička valorizacija arheološkog lokaliteta Duklja jedna je od aktivnosti na EU Interreg projektu „Valorizacija kulturnog i prirodnog nasljeđa u urbanim destinacijama na kraškim rijakama jadranskog sliva – RiTour“ prekogranične saradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR