17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Refesticon" od 31. maja u Bijelom Polju

Kultura

Comments 0

"Refesticon" od 31. maja u Bijelom Polju

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Sedmi Regionalni festival fantastične književnosti Refesticon 2019 počinje program u petak 31. maja i trajaće do ponedjeljka 10. juna u Bijelom Polju, saopštio je organizacioni odbor.

Sedmo izdanje posvećeno zmaju Đalovića pećine okupiće književnike i organizatore festivala iz osam država najavili su predstavnici ove međunarodne manifestacije, jedine ove vrste u Crnoj Gori.

"Sedmi Refesticon će trajati više dana nego što je uobičajeno jer će imati i veći broj programa koji su podijeljeni u šest cjelina", rekao je organizator festivala i direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović.

On je istakao da će ovogodišnji sadržaj biti podijeljen na Program Refesticon (Zbirka festivala i promocije pisaca iz Crne Gore), zatim Regionalni program (Promocija partnerskih festivala i pisaca iz regiona), Program za mlade (Zbirka kratkih priča, promocija autora za djecu, predavanja iz književnosti, likovne izložbe, pozorišna predstava), Međunarodni program (Promocija festivala i pisaca iz Italije i Rumunije, predavanja i promocije na engleksom jeziku), zatim Program o tri srednjevjekovne kraljice (zbirka kratkih priča, okrugli sto, likovna izložba) i Naučni program sa predavanjima o prirodi i pećinama Bijelog Polja.

"Imaćemo dvije zbirke priča o zmajevima i još dvije knjige u festivalskoj ediciji, više od 30 pisaca, ekskluzivne goste poznate u regionu i na svjetskom nivou, kao i brojne programe posvećene kulturnoj i prirodnoj baštini našeg grada", napominje Rabrenović.

Organizatori su saopštili da se uskoro očekuju rezultati konkursa za obje zbirke i da će nagrađeni učenici i svi pisci čije se priče nađu u zbirkama kratkih priča biti pozvani da se predstave na Refesticon-u.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR