13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komad ''Draga Jelena Sergejevna'' večeras u Mojkovcu

Kultura

Comments 0

Komad ''Draga Jelena Sergejevna'' večeras u Mojkovcu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U JU Centar za kulturu “Nenad Rakočević” Mojkovac, večeras u 20 sati biće izvedena prva cjelovečernja predstava “Draga Jelena Sergejevna” koja je proglašena najboljom amaterskom predstavom na 49. Festivalu dramskih amatera Crne Gore.

Pozorišni komad “Draga Jelena Sergejvna”, po tekstu Ljudmile Razumovske, u režiji i adaptaciji Filipa Medenice i Petra Mihajlovića i izvođenju amaterskog pozorišta iz Mojkovca je osvojio četiri nagrade jednoglasnom odlukom žirija: Nagradu za najbolju predstavu, Nagradu za najbolju scenografiju, Nagradu za najbolju žensku ulogu koja je pripala Biljani Radović za ulogu Jelene Sergejevne i nagradu za mušku bravuru “Fuad Zaimović – Strela” koja je pripala Novici Medenici za ulogu Paše.

Shodno plasmanu na 49. Festivalu dramskih amatera Crne Gore, predstava “Draga Jelena Sergejevna” će predstavljati Mojkovac i Crnu Goru na prepoznatim i priznatim festivalima amaterskog teatra u regionu poput: Festival festivala u Trebinju (BiH) i Repassage festu u Ubu (Srb) na kojima se okupljaju najbolja amaterska pozorišna ostvarenja sa Ex YU prostora, kao i na sada već dobro poznatom međunarodnom festivalu alternativnog pozorišta Korifej u Kolašinu.

Uloge tumače: Jelena Sergejevna – Biljana Radović; Volođa – Filip Medenica; Vića – Branko Mrdović; Ljalja – Katarina Jovanović i Paša – Novica Medenica.

Produkciju predstave potpisuju Društvo sociologa Crne Gore i JU Centar za kulturu “Nenad Rakočević” Mojkovac, a realizaciju su pomogli Opština Mojkovac i Hotel Resort Gacka.

Cijena ulaznice je dva eura, a prihod od ulaznica biće utrošen na pripreme za predstojeća gostovanja na festivalima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR