8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čukić dobitnik Komunine godišnje nagrade

Kultura

Comments 0

Čukić dobitnik Komunine godišnje nagrade

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Publicista, novinar i istraživač Slobodan Čukić, dobitnik je Godišnje nagrade časopisa Komuna za očuvanje, afirmaciju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore.

Čukić, kako je saopšteno iz Komune, već dugo predano i minuciozno istražuje kulturno,istorijsko,arheološko nasljeđe Crne Gore.

On je dugo radio u dnevnom listu „Vijesti“ kao urednik Arhiva i Nauke, a od septembra 2015. radi u „Pobjedi“ kao urednik rubrike Feljton i Arhiv.

Čukić je autor i tri knjige, a u obrazloženju žirija kojim je predsjedavao Čedomir Bogićević i članovi Draško Došljak i Nenad Stevović, navodi se da je nagradu zavrijedio posebno za knjigu “Podgorički brevijar”.

Kako smatraju ta knjiga spada u krug onih odabranih o istoriji Podgorice koja tematski obuhvata period od antike do početka XX vijeka prostora Zetske ravnice.

Iz Komune su kazali da je specijalnu plaketu dobio Miroslav Dragićević koji je u zadnjih 30 godina u turizmu, najprije kao glavni i odgovorni urednik časopisa "Turizam", a onda kao urednik i voditelj emisije "Divlja ljepota uživo" koja se već 20 godina prikazuje na domaćim i regionalnim televizijama.

Plakete Komune za doprinos i afirmaciju kulturne baštine dobili su nevladina organizacija „Crnogorsko-slovačko prijateljstvo", KUD-u „Mijat Mašković“ iz Kolašina i - Udruženju boraca NOR-a i antifašista Nikšić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR