8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstava "Dogodine, kao i uvijek" izvedena u Vrbasu

Kultura

Comments 0

Predstava "Dogodine, kao i uvijek" izvedena u Vrbasu

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U organizaciji Crnogorske nacionalne zajednice iz Beograda prije dva dana u Vrbasu izvedena je pozorišna predstava "Dogodine, kao i uvijek".  

Sala bioskopa „Jugoslavija“ bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a gledaoci su pratili briljantnu igru glumaca Milana Gutovića i Mine Lazarević, saopštili su oranizatori. 

Radi o romantičnoj komediji koju je režirao mladi pozorišni reditelj Dejan Janković, po motivima Brenarda Slejda i Artura Šniclera.

"Ovo je samo nastavak započete serije predstavljanja pozorišne umjetnosti, prije toga CNZ je organizovala gostovanje predstave „Crvena“ u režiji poznatog crnogorskog reditelja Danila Marunovića, takođe u Vojvodini, u selu Lovćenac.CNZ u saradnji sa CKPD Nikola i udruženjima iz Subotice, Niša, Sombora, i svima onima koji dijele naše vrijednosti, priprema u budućnosti projekte kojima će promovisati savremenu crnogorsku dramu sa crnogorskim glumcima iz beogradskih pozorišta. Program pod imenom „Dani crnogorske kulture u Srbiji“ činili bi još i značajni crnogorski kulturni stvaraoci iz oblasti slikarstva, filma, muzike, književnosti i poezije".

Očekuju da ih država matica podrži i pomogne  taj kulturni model koji, kako navode ima za cilj da afirmiše, iskazuje i štiti nacionalne i identitetske vrijednosti Crnogoraca u Srbiji.

"Ovo je put da u pravnom poretku Srbije obezbjedimo sva manjinska prava, posebno ističući kulturni identitet. Protiv smo svakog folklornog i populističkog privida negativne afirmacije crnogorske nacije u Srbiji, zato smatramo svako recikliranje na ovaj način crnogorskog nacionalnog bića, ispod dostojanstva države kojoj pripadamo jedino odgovara anticrnogorskoj politici", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR