Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Izložba ''Adriatik'' večeras u Centru savremene umjetnosti

| Postavio/la: Ana Ašanin

Izložba ''Adriatik'' večeras u Centru savremene umjetnosti

Večeras u 20 sati u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji Centar biće otvorena izložba umjetnika Matka Kazelea i Petra Vujoševića “Adriatik”.

Matko Kezele, rođen je u Rijeci 1981. Diplomirao je 2003. u Spilimbergu na “Scuola mosaicisti del Friuli” gdje pod okriljem stručnih profesora predavača razvija interese i vještine na području mozaika.

Od 2007. bavi se restauracijom mozaika, a među značajnije projekte ubraja obnovu mozaika umjetnika Ede Murtića, kipara Ivana Rendića te brojnih restauracija antičkih mozaika na području hrvatskog primorja.

Petar Vujošević rođen je u Nikšiću 1959. Živi i radi kao samostalni likovni umjetnik u Baru i Beogradu. Autor je i osnivač Beogradskog festivala mozaika održanog 2016. i 2018. godine. Osnovao i vodio Festival umjetnosti Virski u Baru i Virpazaru 2015. i 2016. godine.Već 13 godina u Beogradu organizuje izložbu Mozaik malog formata.

Realizovao je četiti projekta kao likovni program ljetnjeg festivala Barski ljetopis : Kamen je znamen, Legenda o gvožđu, Da, voda i Jedan drugi svijet). Osnovao sa troje mozaičara 2001. grupu Ametist, sa kojom je do 2014. organizovao 37 izložbi kroz 7 velikih projekata.

Osnovao Ljetnju školu mozaika koju vodi u Baru već šest godina za redom. U Beogradu je organizovao školu mozaika Kamen i lom. Magistrirao je 1992. slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu i diplomirao žurnalistiku 1985. na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.
Izlagao na 15 samostalnih i preko 150 kolektivnih izložbi.


Izložbu će otvoriti Biljana Keković, rukovoditeljka galerije Centar. Izložba se može pogledati do 30.09.

Ostavi komentar

0/300