Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Zanimljiv deseti dan kotorskog festivala pozorišta za djecu

| Postavio/la: Ana Ašanin

Zanimljiv deseti dan kotorskog festivala pozorišta za djecu Foto:Duško Miljanić

Posebno interesantan program koji je juče organizovan je književno veče pjesništva Dejana Aleksića, upriličeno na Pjaci od kina.

Neobični pjesnički svijet Dejana Aleksića, jednog od najboljih i najnagrađivanijih autora za djecu, djeca i roditelji upoznali su u okviru književnog programa, naglašavaju iz Kotor Arta.

Međunarodni orkestar mladih muzičara programom “Korak naprijed” nastavio je Festival gudača i desetog festivalskog dana, pred punom salom Ministarstva kulture na Cetinju.

Danas će, kao revijalni dio pozorišnog programa, u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u 20h biti izvedena predstava “Emešin san” u produkciji Čako Ferenz i Art’s Harmony Ansambla.

Ideju, koncept i režiju potpisuje Cakó Ferenc, a igraju: Cako Ferenc, Bartha Katalin, Bartha Péter, Lázár György, Nagy Ottó i Piukovics Gábor.

Ovaj program se realizuje uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske i Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori. Emešin san je lajv šou zansovan na pješčanoj animaciji svjetski poznatog mađarskog umjetnika i reditelja animacionih filmova, Čaka Ferenca.

Uz muzičku pratnju Art’s Harmony ansambla i Čakove originalne pješčane animacije, Emešin san nas vodi kroz vjekove mađarske istorije.

Stvarajući slike od pjeska pred očima publike, umjetnik nam prenosi priču o bogatoj istoriji svog naroda kroz niz animacija, koju dodatno obogaćuju muzičari dinamičnom i sjetnom muzikom. Jedinstven umjetnički izraz, kreiran od strane Čaka Ferenca, pružiće publici priliku da uživaju u živopisnoj, impresivnoj, pješčanoj animaciji, koja se brzo, poput filma, odvija uživo pred njima.

OŠ “Sveti Sava” iz Kruševca, izvešće u okviru programa dječijeg scenskog stvaralaštva predstavu “Kulturociklin”. Kad je u pitanju ovaj dio programa, takođe će Art grupa Montenegro u 21h, na Ljetnjoj pozornici izvesti program “10 godina sa vama”.

Čak dva edukativno-teorijska programa danas su dio jedanaestog festivalskog dana, termini su 12h i 18:30h u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, a teme su “Kotorski festival pozorišta za djecu – mogućnosti razvoja i umrežavanja” i “Nova psihologija uspjeha: Kako učiti djecu da ne odustaju?”, od kojih se druga radionica organizuje u saradnji sa Centrom za uzajamno vaspitanje VidiMe, naglašavaju organizatori.

Još drugih programa pripremljeno je za jedanaesti dan festivala, a kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

Ostavi komentar

0/300