12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ljetnje izdanje Evropskog filmskog festivala počinje u subotu na Žabljaku

Kultura

Comments 0

Ljetnje izdanje Evropskog filmskog festivala počinje u subotu na Žabljaku

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ljetnje izdanje Evropskog filmskog festivala (EFF) počinje u subotu 20. jula na Žabljaku.

Festival organizuje Evropska unija u Crnoj Gori, u saradnji sa Turističkom organizacijom Žabljaka.

Tokom ljetnjeg izdanja festivala, koje će trajati do četvrtka 25. jula, biće prikazano ukupno šest filmova evropske produkcije i ulaz na svaku projekciju je slobodan.

Ljetnje izdanje na Žabljaku uvertira je za peti, jubilarni EFF, koji će tokom septembra i oktobra biti organizovan u Podgorici i drugim crnogorskim opštinama.

„U selekciji za ovogodišnje izdanje festivala našli su se filmovi koji predstavljaju savremenu evropsku kinematografiju, nagrađivani na brojnim filmskim smotrama. Većinom su snimani u koprodukciji evropskih zemalja, uz značajnu podršku fondova Evropske unije“, kazala je Nadežda Dramićanin, savjetnica za medije u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori.

Prvi na repertoaru je film „Belgijski kralj“, čija projekcija počinje u subotu u 20h u Centru za kulturu na Žabljaku.

Ova višestruko nagrađivana belgijsko-holandska komedija/drama predstavlja neodoljivu satiru o sukobu svjetova u kojoj belgijski monarh, izgubljen na Balkanu, traži put kući, a pronalazi samog sebe.

Ostalih pet filmova biće prikazivani svakog dana do kraja festivala, takođe u 20h u žabljačkom Centru za kulturu.

Žabljačani, turisti i stanovnici okolnih mjesta imaće priliku da gledaju i francusku dramu „Krvavo mlijeko“, portugalsko-francusko-brazilsku koprodukciju „Dijamantino“, kao i tri dokumentarna filma „Tišina drugih“, „Stranac u raju“ i „Daleki lavež pasa“. Više o filmovima pročitajte na sajtu EU info centra.

„Sa zadovoljstvom pozivamo Žabljačane i njihove goste da posjete Ljetnje izdanje Evropskog filmskog festivala i prvi u Crnoj Gori pogledaju pažljivo odabrane i nagrađene evropske filmove. Biće to prilika da pogledaju nešto novo i drugačije, filmove koji gotovo da nisu dostupni u tradicionalnim medijima ili bioskopima. Sa nestrpljenjem iščekujemo subotu i početak prvog ljetnjeg izdanja EFF na Žabljaku“, poručila je Dramićanin.  

Predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centra će tokom posjete Žabljaku organizovati Dan Evropske unije, uz druženje sa posjetiocima.

"Ovo će biti prilika za prisutne da pogledaju izložbu projekata EU u Crnoj Gori, učestvuju u mini-nagradnom kvizu o Evropskoj uniji i razmijene mišljenja o raznim aspektima prisutnosti EU u Crnoj Gori. Mjesto za druženje i info pult Delgacije EU i EU info centra nalaziće se ispred Centra za kulturu od 17h, dok će izložba EU projekata „Crna Gora i EU – partnerstvo koje traje“ na istom mjestu ostati do 3. avgusta", saopštili su organizatori. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR