8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Iskre mladosti" na ljetnjoj pozornici u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike

Izvor: Foto: KotorArt

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

"Iskre mladosti" na ljetnjoj pozornici u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Na Ljetnjoj sceni sinoć su publiku očarali umjetnici različitih profila, godina i nacija, saopšteno je iz PR službe Međunarodnog festivala KotorArt. 

Na koncertu pod nazivom "Iskre mladosti" Festivalski orkestar KotorArta pod dirigentskom palicom maestra Jaceka Rogale, i uz sjajnu pomoć 12 pjevača, izvrsno je podržao soliste Nađu Janković (gitara), Safira Adižesa (saksofo, klavir, harmonika) i Isaka Adižesa (narator, harmonika), navedeno je u saopštenju. 

"Nađa Janković, mlada kotaranka, veoma talentovana i uspješna, izvela je Koncert za dvije violine, lautu i kontinuo u D-duru od Antonia Vivaldija, prvi stav Koncerta za gitaru i gudače u A duru, op.81 od Ferdinanda Karulia kao i Tango u skaju Roland Dijensa.

Publika je imala prilike da sluša premijerno izvođenje kompozicije Divlji vepar kompozitora i saksofoniste Safira Adižesa, pisano za soliste, hor i kamerni orkestar. Safir se publici predstavio u nekoliko uloga: kao pjevač, saksofonista, pijanista, a po završetku kompozicije sa ocem, Isakom Adižesom, zasvirao je i harmoniku.

Publika je sa velikim zadovoljstvom prihvatila ovako interesantan različitih instrumenata, ali i vizuelnog doživljaja koji je pratio muziku i značajno doprinio atmosferi djela", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR