15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert Tamare Rađenović i Đorđa Stevana Nešića sjutra u Kotoru

Izvor: Foto: KotorArt

Kultura

Comments 2

Koncert Tamare Rađenović i Đorđa Stevana Nešića sjutra u Kotoru

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U Crkvi Sv. Duha, sjutra sa početkom u 21.30h, KotorArt Don Brankovi dani muzike predstavljaju dvoje mladih talenata – crnogorsku opersku umjetnicu Tamaru Rađenović, koja živi i radi u Londonu, i srpskog pijanistu Đorđa Stevana Nešića, koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.

PR služba Međunarodnog festivala KotorArt saopštila je da je ulaz na koncert slobodan.

"KotorArt od osnivanja pomaže mladim talentima da na njegovoj sceni steknu dodatno iskustvo i da se na samom festivalu susretnu s umjetnicima koji imaju izgrađene karijere svjetskog formata.

Ovo dvoje uspješnih mladih umjetnika, koji su osvojili značajne nagrade na međunarodnim takmičenjima, izvešće operske arije, solo pjesme i klavirske kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta, Antonija Vivaldija, Gaetana Donicetija, Frederika Šopena, Hoakina Rodriga, Šarla Gunoa i dr", navedeno je u saopštenju. 

Tamara Rađenović, sopran, diplomirala je na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu, gdje je za master studije dobila stipendiju.

Nastupa na međunarodnim i nacionalnim koncertima, festivalima, a nedavno je debitovala u Njujorškom Karnegi holu, kao i ranije na Mediteranskom operskom festivalu na Siciliji, 2017. kao Mimi u operi Boemi.

Čuvena diva Monserat Kabaje izabrala ju je da pjeva na njenom gala koncertu u Saragosi u Španiji. Vrhunac u tekućoj godini označiće koncerti u Engleskoj, Španiji, Hong Kongu, Crnoj Gori, Srbiji i u SAD.

Đorđe Stevan Nešić, koji svoju karijeru pijaniste gradi kao solista i kamerni muzičar, nedavno je održao koncerte srpske umjetničke muzike u Karnegi holu u Njujorku i Srpskom kulturnom centru u Parizu, kao i više koncerata u rodnom Beogradu.

Učestvovao je u radu Kluba Liederkranz u Njujorku, zajedno s renomiranim baritonom Željkom Lučićem.

Od septembra 2016. godine nastavnik je za vokalno podučavanje i korepeticiju na Koledžu za lijepe umjetnosti Univerziteta Karnegi Melon.

Sve dodatne informacije o programu mogu se naći na www.kotorart.me

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

cvetka

svaka cast. Raduje me vas uspjeh i zelim vam svu srecu u karijeri i u licnom zivotu

cvetka barovic

Svaka vam cast Tamara i Djordje. Puno me raduje,ako uspiju mladi ljudi iz nekadasnje Jugoslavije. Svu srecu u karijeri i u licnom zivotu vam zelim.