12 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tamara Obrovac oduševila publiku

Izvor: Foto: KotorArt

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Tamara Obrovac oduševila publiku

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U novosagrađenom amfiteatru Luštice Bay nastupili su Tamara Obrovac (vokal, flauta) i Uroš Rakovec (gitara, mandola).

PR služba Međunarodnog festivala KotorArt saopštila je da oni čine manji dio ansambla Transhistria i izvodili su njihovu autorsku muziku, spajajući muziku zavičajne Istre i džeza.

Publika je bila oduševljena interpretacijama Tamare Obrovac kao i solo improvizacijama Uroša Rakovca na gitari i mandoli.

Oni imaju i večeras nastup na Pjaci od džeza u Starom gradu u Kotoru, na Pjaci od Muzeja, od 23.30h.

Ulaz je slobodan.   

Tamara Obrovac, pjevačica, flautistkinja, kompozitorka i autorka tekstova, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih ličnosti na hrvatskoj muzičkoj sceni, a zahvaljujući uticajima istarske narodne muzike i dijalekta koje koristi u kreiranju svog muzičkog izraza, u posljednjih nekoliko godina stekla je veliku popularnost, navode u saopštenju. 

Spajajući džez i uticaje zavičajne Istre, stvara jedinstveni izraz u kojem se prirodno prepliću različite muzičke forme i improvizacije, što sve više privlači publiku na svjetskoj sceni na kojoj dominiraju džez i/ili muzika svijeta.

Snimila je desetak autorskih kompakt-diskova, na kojima se potpisuje kao autorka muzike i velikog broja tekstova. Dobitnica je osam Porina, hrvatske godišnje diskografske nagrade, i nominovana za nagradu World music 2004, Bi-Bi-Sijevog Radija 3, u kategoriji evropske muzike i nagrade publike. 

Uroš Rakovec, gitarista, nakon završene srednje muzičke i baletske škole u Ljubljani, u klasi prof. Tomaža Šegule, studirao je gitaru na Koledžu za muziku Berkli u Bostonu. Diplomirao je na Nacionalnom konzervatorijumu u Klagenfurtu, na odsjeku za džez gitaru. Bavi se komponovanjem muzike za televizijske serije, animirane serije, dokumentarne filmove, reklame, špice, za igrane i kratke filmove, pozorište.

Član je višestruko nagrađivanog etno-džez ansambla Transhistria Tamare Obrovac s kojim nastupa širom svijeta.

Pjaca od džeza na KotorArtu nastala je po uzoru na koncerte koji su ranije održali svjetski priznati umjetnici, poput trubača Duška Gojkovića, pijanista Larija Vučkovića, Bojana Zulfikarpašića, Vasila Hadžimanova i Matije Dedića, te big bendova iz Italije i Srbije, zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR