11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dogovorena obnova Kuće u kojoj je održano I, II i III zasijedanje ZAVNO-a

Kultura

Comments 0

Dogovorena obnova Kuće u kojoj je održano I, II i III zasijedanje ZAVNO-a

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović boravio je u radnoj posjeti Opštini Kolašin povodom rekonstrukcije kulturnog dobra Kuća u kojoj je održano I, II i III zasijedanje ZAVNO-a Crne Gore i definisanja buduće namjene objekta.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz Ministarstva, sastao se sa predstavnicima Opštine Kolašin, UBNOR-a i antifašista Kolašin, kao i predstavnicima drugih ustanova sa teritorije opštine.

''Na radnom sastanku dogovorena je izrada Projektnog zadatka za izvođenje radova na rekonstrukciji i adaptaciji objekta, koji će pripremiti Opština Kolašin, dok će Ministarstvo kulture već u ovoj godini obezbijediti sredstva i pripremiti tehničku dokumentaciju. Na taj način stvoriće se uslovi da se u narednom periodu otpočne sa izvođenjem radova na objektu i njihovo privođenje namjeni''- navedeno je u saopštenju.

Objekat će, kako su naveli, biti multifunkcionalnog karaktera, dominantno u funkciji očuvanja, njegovanja i razvijanja tradicije Narodno-oslobodilačke borbe 1941.-1945. i drugih oslobodilačkih ratova Crne Gore, koji čine neizostavan dio kulturnog nasljeđa Crne Gore.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR