14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završni koncerti učesnika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku na Cetinju i u KIC-u

Kultura

Comments 0

Završni koncerti učesnika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku na Cetinju i u KIC-u

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Završni koncerti učesnika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku biće održani sjutra u Ministarstvu kulture na Cetinju i preksjutra u KIC-u “Budo Tomović” u 20 sati.

Ulaz je slobodan.

"Osmo izdanje projekta Ljetnji kamp za kamernu muziku okupiće 35 polaznika i 11 mentora i saradnika, a oko 30-tak kompozicija za različite kamerne-instrumentalne ansamble (i ukuse) su na programu čiji opseg seže od barokne do savremene muzike. Ovog ljeta imaćemo privilegiju da predstavimo dvije premijere: Sonata za kvartet klarineta srpskog klarinetiste i kompozitora Ante Grgina doživjeće svjetsku premijeru na jednom od završnih koncerata, a Bachianas Brasileiras br. 5. za ansambl violončela i glas, brazilskog kompozitora Heitora Villa-Lobosa, biće premijerno izvedena u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju KIC-a.

Kako su dodali, dugi niz godina njihovi stalni mentori na kampu su ugledni muzičari i profesori kako iz naše zemlje, tako i iz regiona i inostranstva, a to su: Anton Martinov, Veljko Klenkovski, Žana Lekić, Nataša Popović, Marko Simović i saradnici Slađana Cvejić, Petar Obradović i Ana Cerović Zvicer. Ove godine dočekujU i nove - među kojima su oboista Bojan Pešić iz Beograda, violončelistkinja Maria Di Meglio iz Kolumbusa, SAD, i hornistkinja Naomi Atherton iz Mančestera.

"Ljetnji kamp za kamernu muziku je jedinstven projekat na Balkanu posvećen kamernoj muzici i otvoren za sve muzičare dobre volje iz naše zemlje, regiona i svijeta. Osnovan je 2012. na inicijativu Mihaela Šnura (Michael Schnurr), flautiste i tadašnjeg njemačkog diplomate u Crnoj Gori. Nosilac projekta je bila Njemačka ambasada u saradnji sa Kulturno-informativnim centrom Budo Tomović i Umjetničkom školom za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici. Od 2014. KIC Budo Tomović je preuzeo organizaciju projekta i realizuje ga uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Njemačke ambasade i drugih partnera", dodaje se u saopštenju.

Organizator Ljetnjeg kampa za kamernu muziku je KIC "Budo Tomović", a ovogodišnje izdanje realizuje se uz podršku Glavnog grada, Ministarstva kulture, Ambasade SR Njemačke, Prijestonice Cetinje, Turističke organizaciJe Cetinje, Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" i Nacionalnih parkova Crne Gore.            

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR