Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Tradicionalni koncert "Roman & Friends" sjutra na Don Brankovim danima muzike

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Tradicionalni koncert "Roman & Friends" sjutra na Don Brankovim danima muzike

Koncert majstor jednog od najcjenjenijih orkestara današnjice, Londonskog simfonijskog orkestra, naš najpoznatiji violinista, Roman Simović, koji je svojom briljantnom virtuoznošću i urođenom muzikalnošću osvojio najznačajnije svjetske scene, i ove godine na KotorArt Don Brankove dane muzike dovodi vrhunske umjetnike, saopšteno je iz PR službe Međunarodnog festivala KotorArt.

"Sjutra u Crkvi Sv. Duha, s početkom u 21 sat i 30 minutra, Simović će nastupiti s koleginicom Frančeskom Degoom, violistkinjamaMilenom Simović i Blajt Teh-Engstrem, violončelistom Narekom Hahnazarjanom i pijanistom Sajmonom Kroford-Filipsom. Dva kapitalna djela kamerne muzike, Klavirski kvintet Sezara Franka i Klavirski kvartet Johanesa Bramsa, biće i više nego dovoljan zvučni prostor da umjetnici iskažu svoje kvalitete", navodi se u saopštenju.

Sve detalje o programu i ulaznicama, mogu se pronaći na www.kotorart.me

"Roman Simović nastupa s najpoznatijim orkestrima i dirigentima, a redovno svira i na najznačajnijim svjetskim festivalima s umjetnicima kao što su Kavakos, Kisin, Vang, M. Majski, Minc. Jedna od najtraženijih umjetnica mlađe generacijena međunarodnoj sceni, Frančeska Degopotpisnica je ugovora s Izdavačkom kućom DeutscheGrammophon.

Milena Simović, nakon studija violine na Fakultetumuzičke umetnosti u Beogradu, završila je master program u Školi za muziku i dramu Gildhol u Londonu, a violu na Univerzitetu umjetnosti u Cirihu", dodaje se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300