15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U Kraljevskom pozorištu premijerno izvedena predstava Balkan boys

Kultura

Comments 0

U Kraljevskom pozorištu premijerno izvedena predstava Balkan boys

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Čuo se sinoć u teatru na Cetinju iskren  i glasan smijeh. Tokom dva sata koliko traje nova predstava Balkan boys,  u pozorište se vratila komedija, onakva kakva treba da bude: postavljena uz žrtvu i trud, ona u koju je uložen ogroman talenat, koja vibrira i pokreće, saopšteno je iz Kraljevskog pozorišta "Zetski dom".

Prema njihovim riječima, publika je prepoznala i onu njenu tešku stranu - koja vuče razloge iz stvarnosti, tanano upletenu u odličan humor, emotivno naličje ove priče.

Zajedno sa međunarodnim timom glumaca, smatraju oni, uspio je u svojoj namjeri reditelj Siniša Evtimov. Sudeći po rekcijama publike, pošlo mu je za rukom, u tako zahtjevnom žanru, prevarena očekivanja , obesmišljene snove i odlazak iz svoje države, postaviti tako da se toj gorčini uspijemo slatko nasmijati.

 „Svaka nova izvedba biće još bolja i veća, to je pozorište, momenat, kada imaš dobru konekciju sa publikom , onda se dese strašne stvari.Večeras sam srećan, vidjeli smo kakve su reakcije publike kada smo imali progone, a noćas se samo potvrdilo sve u šta sam vjerovao zajedno sa svojom ekipom", kazao je nakon premijere reditelj Siniša Evtimov.

„Ovo je ozbiljna komedija. Na smiješan način baviš se jako ozbiljnim temama. Migracije, siromaštvo, odnosi u porodici. Siniša Evtimov uradio je sve na pravi način, vidjelo se to po reakcijama publike“, zaključio je dramaturg Rajko Radulović.

 „Nadam se da sam uspio to da uradim kako treba, jer bilo je to - ili propast ili uspjeh, a divno je da ljudi ne prepoznaju da nisam uopšte odavde. Bilo mi je veliko zadovoljstvo igrati ovdje, da otjelotvorim Ramba koji je došao u Beč da bi igrao tenis, njegovi roditelji su sve što su imali uložili u njega, a on je završio tako što radi u noćnom klubu kao obezbjeđenje. Imali smo divan proces, Cetinje je fenomenalno, ekipa odlična“, rekao je glumac Peđa Marjanović.

 „Kada igraju nekog emotivnog lika, svi na početku bježe. Ja sam ušao u svoj lik punim srcem, mislim da što ozbiljnije igraš to stanje u kojem si, mislim da je to onda još i smješnije publici", kazao je glumac Mak Čengić.

 „Bazirali smo se na mentalitetske stvari. Ova grupa momaka koja se našla u Beču ima izbora, ali ga ne koristi, iz toga dođe do ideje koja im se čini isplativa, odluče tako da se bave striptizom. Moj lik se tu provlači kao karika, igram klasičnog Nikšićanina koji je karakterističan za područje modernog Nikšića. I zbog toga sam nekako uspio da provučem, ajde ovo bi moglo biti interesantno jer je tipski i nekako se uklapa sa cijelom grupom“, riječi su glumca Stevana Vukovića.

Predstava “Balkan boys” nastala je po motivima teksta "Ladies Night" Antony Mekkartena i Stivena Sinklera,kao i filmskog scenarija "The Full Monty" Stivena Bofoja, a reprizna izvođenja su na repertoaru  8. 9. i 10. avgusta. Kostimograf u predstavi je Lina Leković, a inspicijent Nikola Tomić.

Predstava „Balkan boys realizuje se u okviru interregionalnog projekta ADNICH (IPA CBC Italija-Albanija-Montenegro), koji se sprovodi u periodu 2018-2020. , a bavi se prvenstveno zaštitom i promocijom regiona južnog Jadrana. Projekat ADNICH okupio je pet partnera iz tri pomenute zemlje, a Kraljevsko pozorište Zetski dom je lider.

Na koktelu nakon premijere kolektiv Kraljevskog pozorišta Zetski dom ukazao je čast odlazećem direktoru Slobodanu Božoviću, koji nakon 12 godina rada u nastarijem crnogorskom teatru, odlazi sa rukovodeće pozicije.

„Želimo ovom prilikom da ukažemo pažnju našem direktoru Slobodanu Božoviću, koji odlazi sa mjesta direktora Kraljevskog pozorišta Zetski dom - Iako odlazite formalno,Vi ostajete sa nama, kao profesionalac, kolega i prijatelj, jer ste ponijeli značajno breme na putu afirmacije kulture, nesebično se zalažući za ovu instituciju, za tim Zetskog doma, za publiku i progres", kazao je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR