17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo kulture crnogorskim umjetnicima pruža mogućnost da nastupe na festivalu "Sea Dance"

Kultura

Comments 0

Ministarstvo kulture crnogorskim umjetnicima pruža mogućnost da nastupe na festivalu "Sea Dance"

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Ministarstvo kulture, u saradnji sa EXIT timom, u okviru projekta “Kreativna Crna Gora”, pružiće priliku brojnim mladim i neafirmisanim crnogorskim stvaraocima da svoje kvalitete i talente pokažu publici iz cijelog svijeta na jednom od najznačajnijih festivala Jugoistočne Evrope “Sea Danceu”, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Tako će u okviru posebnog tematskog lokaliteta pod nazivom “Living culture”, biti oformljeno nekoliko segmenata koji će domaćim umjetnicima iz sfere muzike, likovne umjetnosti i filma, pružiti priliku za prezentaciju svog rada publici iz cijelog svijeta.

"Tim povodom, a u okviru programa “Živimo kulturu”, biće pokrenut konkurs za mlade izvođače kojima se pruža šansa da nastupe na novoj festivalskoj bini, posvećenoj promociji domaćih autora.

Projektom je planirano i raspisivanje konkursa namijenjenog crnogorskim likovnim umjetnicima. Svi zainteresovani stvaraoci imaće priliku da dostave idejno rješenje kreativnog oslikavanja muralima dijela fabrike “Betonit” u Buljarici, vizuelno najatraktivnijeg segmenta festivalske lokacije", dodaje se u saopštenju.

Tokom sva tri festivalska dana, u dijelu fabrike “Betonit”, publika će imati prilike i da se upozna sa stvaralaštvom crnogorskih kinematografa, i to kroz projekciju domaćih filmova.

U cilju savremene revitalizacije jedinstvenih i prepoznatljivih vrijednosti Crne Gore, i promocije crnogorskog kulturnog proizvoda, mnogobrojna festivalska publika će imati priliku da pogleda i kupi neke od proizvoda nastalih u okviru programa “Kreativna Crna Gora”.

Uspostavljanjem saradnje sa EXIT timom i “Sea Dance” festivalom, Ministarstvo kulture želi da afirmiše lokalne proizvode, stvaraoce i umjetnost široj međunarodnoj festivalskoj publici i da na najbolji način predstavi kulturni identitet Crne Gore i njeno kulturno-istorijsko nasljeđe.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR