18 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja na sajmu u Pekingu

Kultura

Comments 0

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja na sajmu u Pekingu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, predstavlja se i ove godine u okviru Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu (Bejing International Book Fair) koji će biti održan od danas do 25. avgusta.

Kako navode organizatori, ovogodišnje predstavljanje podgoričkog Sajma knjiga u Pekingu biće još jedna prilika da se crnogorsko izdavaštvo i izdavači predstave ne jednom od renomiranih međunarodnih sajmova knjiga.

Međunarodni sajam knjiga u Pekingu (Bejing International Book Fair) predstavlja treću po veličinu manifestaciju ove vrste u svijetu, odmah poslije Sajma knjiga u Frankfurtu i sajma Book Expo koji se održava u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Ovaj renomirani Sajam održava se ove godine po 26-ti put na prostoru od 106.800 kvadratnih metara na kome će se predstaviti preko 2600 izlagača (među kojima i crnogorski Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja) iz 95 zemalja svijeta.

Međunarodni sajam knjiga u Pekingu u prosjeku posjeti oko 300.000 posjetilaca, a sajamske događaje prati preko 1300 akreditovanih novinara", navedeno je u saopštenju. 

Ove godine, na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu kao zemlja gost predstaviće se Rumunija.

"Prisustvo Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i ove godine na pekinškom Sajmu (Bejing International Book Fair) utemeljeno je i na protokolu o saradnji koji je potpisan između ova dva sajma. U skladu sa navedenim protokolom Međunarodni podgorički sajam knjiga biće tradicionalno zastupljen posebnim štandom na kome će se predstavljati crnogorska izdavačka tradicija kao i atraktivna izdanja crnogorskih izdavača i crnogorskih autora.

Delegacija Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja imaće jedinstvenu priliku da predstavi najznačajnije naslove crnogorskih izdavača na posebnom štandu u okviru pekinškog Sajma. Učešće na sajmu u Pekingu je odlična prilika za uspostavljanje veza sa kineskim izdavačima te da doprinese lakšem i frekventinjem objavljivanju kako kineskih autora u Crnoj Gori, tako i crnogorskih pisaca u Kini", kaže se u saopštenju.

Prisustvo Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja na Sajmu u Pekingu tako predstavlja nastavak kulturne misije podgoričkog Sajma: uspostavljanje veza između kultura, saradnju sa renomiranim svjetskim izdavačima i sajmovima, predstavljanje crnogorske književne i izdavačke kulture u svijetu.

Štand je zvanično posjetio i ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR