11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komad ''Pometnje pitomca Terlesa'' na Karuču

Kultura

Comments 0

Komad ''Pometnje pitomca Terlesa'' na Karuču

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Jedna od najigranijih predstava pozorišne trupe ATAK, “Pometnje pitomca Terlesa” Roberta Muzila, biće izvedena u okviru prvog Lab Fest-a na Karuču, 23. avgusta 2019. u 20 i 30 sati. Komad je rađen u dramatizaciji Vaska Raičevića, režiji Zorana Rakočevića i u izvedbi Marka Todorovića, u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK i Kulturno informativnog centra “Budo Tomović”. Producenti predstave su Dragana Tripković, Slobodan Radović i Milivoje Lakić.

Predstava je ove godine dobila prestižnu nagradu “Petar Kočić” na festivalu monodrame u Banja Luci, a nagrađena je na festivalu “Artimi” u Litvaniji, kaže se u saopštenju organizatora- 

Festival kulturne baštine – Lab Fest, biće održan na Karuču, malom ribarskom selu u Nacionalnom parku Skadarsko jezero od 23. do 25. avgusta, 2019.

NVO Zona kulture je kroz partnerstvo sa Narodnim muzejom Crne Gore, AP Print d.o.o. i Udruženjem likovnih umjetnika Crne Gore, razvila koncept koji ima za cilj promociju kulturnog i prirodnog pejzaža, kulturne baštine i biodiverziteta u koaliciji sa savremenim umjetničkim izrazom i drugim kreativim djelatnostima.

Sprovođenje i prezentacija savremene umjetničke prakse i kreativnih djelatnosti se izmješta iz okvira konvencionalnih prostora i smješta u kontekst prirodnog i kulturnog pejzaža koji na taj način djeluju u međusobnoj koaliciji.

U ovoj koncepciji kreativne i izvođačke aktivnosti, umjetnička djela i proizvodi kreativnih industrija se realizuju u blizini ili na samim lokacijama objekata kulturne baštine i na taj način se uzajamno fokusiraju prema publici.

Prvi Lab Fest će, kroz trodnevnu umjetničku rezidenciju organizovanu u sklopu festivala, publici pružiti mogućnost interakcije sa našim i regionalnim likovnih umjetnicima i izložbe na otvorenom, dok će se ostale aktivnosti odvijati u skladu s programom festivala, ističu organizatori. 

Umjetnici, učesnici rezidencije su Jelena Pavićević, Roman Đuranović, Admir Mujkić (BiH), Ivanka Vana Prelević, Vildana Kilian, Damir Murseljević, Sonja Đuranović, Goce Božuroski (Sj. Makedonija), Rade Vujačić, Lana Bokan, Zdravko Beli Delibašić, Vlatka Vujošević i Igor Rakčević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR