14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Manifestacija "Dani Crne Gore u Sloveniji"

Kultura

Comments 0

Manifestacija "Dani Crne Gore u Sloveniji"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U okviru manifestacije ''Dani Crne Gore u Sloveniji'', koji će biti održan sljedeće sedmice, Ministarstvo kulture 12. i 13. septembra pripremilo je više umjetničkih programa.

“Kao dio naše kampanje „Živimo kulturu“, tih dana će u Ljubljani i Celju na programu biti dva komada nezavisne pozorišne produkcije iz Crne Gore, uz nastup jednog od najpopularnijih hip hop sastava u regiji – ‘’Who See“, najavljeno je iz Ministarstva kulture.

Prvi umjetnički program u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, na programu je u srijedu, 11. septembra, na sceni „Vodni stop“ u Celju.

Te večeri, u 20:30 minuta biće izvedena predstava ‘’Pometnje pitomca Terlesa“, rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC-a „Budo Tomović“. Riječ je o adaptaciji romana Roberta Muzila. Komad je režirao Zoran Rakočević, a glumi Marko Todorović. Ulaz će biti slobodan.

Publika u Ljubljani biće u prilici da u četvrtak, 12. septembra, isprati još jedan komad nezavisne pozorišne scene, a potom i koncert jednog od najznačajnijih hip hop sastava u bivšoj Jugoslaviji.

U19 sati u Mini teatru u slovenačkoj prijestonici, uz besplatan ulaz, biće izveden komad ‘’Mlijeko u prahu“ Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) iz Podgorice.

Predstava je rađena po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, a uloge tumače Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović.

Sastav ‘’Who See“ nastupiće prvi put na Gornjem - Starom trgu u Ljubljani.

Koncert počinje 20:30 minuta pri čemu će intro i warmup raditi naš DJ i producent Nikola Rajović (DJ Mono).

Ulaz će biti slobodan.

Koncipirajući pomenuti program, Ministarstvo kulture težilo je da inostranoj publici predstavi autorske projekte crnogorske nezavisne produkcije, ali i da auditorijumu u Sloveniji prvi put omogući priliku da isprati nastup popularnih hip hop izvođača iz naše države, zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR