Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Četvrti dan FIAT-a: Predstave, književni program...

| Postavio/la: Ana Ašanin

Četvrti dan FIAT-a: Predstave, književni program...

Današnji program FIAT-a, biće obilježen domaćom predstavom “Sobe”, mladog reditelja Mirka Radonjića.

Predstava će biti izvedena u 19 sati u Dramskom studiju “Prazan prostor” u Staroj Varoši. Radonjićeva predstava “Sobe” predstavlja parabolu o životu omladine u podgoričkom predgrađu. U predstavi igraju: Aleksandar Gavranić, Pavle Prelević, Stevan Vuković, Slaviša Grubiša. Autor teksta i dramaturg je Ilija Đurović, dok je asistentkinja režije Marija Backović.

Četvrti dan FIAT-a proteći će i u znaku književnog programa: u 22 časa u dvorištu Kuslevove kuće, biće, zapravo, promovisana knjiga poezije “Mrtav muzej”, Damjana Pejanovića. Pejanovićeva poezija je audio-vizuelni performans u kom svi akteri prate danse macabre, pomalo apsurdni u svojoj iluziji da se život može osmisliti lijepim. O knjizi “Mrtav muzej” govoriće pisac Božo Koprivica, i književnik Balša Brković.

U ponoć, u dvorištu Kuslevove kuće, nastupiće FM Mirda - klasično radijsko žanrovsko pretumbavanje u ključu Geschmackssache/ It’s a matter of taste / Pitanje je ukusa ili jednostavnim foršpanom rečeno – More of Everything 4 Everybody, s pregrštom muzičkih
bisera koji ne priznaju vremensku distancu.

Ulaz za sve programe Festivala je slobodan.

Ostavi komentar

0/300