15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Peti dan FIAT-a: Predstave, promocije knjiga, filmovi

Kultura

Comments 0

Peti dan FIAT-a: Predstave, promocije knjiga, filmovi

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Večeras će u okviru takmičarske selekcije, u KIC-u “Budo Tomović” u sali Dodesta, u 21 čas, biti izvedena beogradska predstava “Jul” u režiji Tare Manić.

Kako ističu organizatori, u tekstu ruskog savremenog dramskog pisca Ivana Viripaeva snagom ironije tertian je problem izbavljenja običnog čovjeka, onog čovjeka koji može biti svako od nas. Pa čak i žena, zbog čega pisac insistira da glavni lik Petra, kao i ostale likove, tumači žena, to jest glumica. U predstavi, dakle, glavnu i ostale uloge igra Nataša Tapušković.

Dramaturg predstave je Dejan Prćić, kostimograf Srđan Perić, direktor fotografije Luka Trajković, montažerka Marija Jelušić, za fotografiju je zadužena Marijana Janković, a za šminku Snežana Petković.

U okviru književnog programa, u 23 časa u dvorištu Kuslevove kuće, biće promovisana knjiga Boža Koprivice “Vježbanka Danilo Kiš”. O knjizi će govoriti pisac i filmski kritičar Aleksandar Bečanović, književnik Balša Brković, i magistar teorije umjetnosti Luka Rakojević.
Knjiga predstavlja zbirku tekstova Boža Koprivice, posvećenih posljednjem jugoslovenskom piscu – Danilu Kišu.

Filmski program FIAT-a biće predstavljen projekcijom filma “Koyaanisqatsi: Life Out of Balance” u 23 časa, u “Kolektoru” (zgradi nekadašnje fabrike Titex). Reditelj filma je Godfri Ređio. Šest godina sniman dokumentarac u čijem naslovu je riječ na jeziku Hopi indijanaca i označava nebalansiran život, življenje bez kontrole, kaže se u saopštenju.

Publika će u dvorištu Kuslevove kuće, od ponoći moći da uživa u nastupu DJ TODORO-a i mejnstrim hitovima elektro pop indi 70’/ 80’/ 90’ s malo začina ex-YU scene.

Ulaz za sve programe Festivala je slobodan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR