9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izložba slika Selvera Kardovića u KIC-u

Kultura

Comments 0

Izložba slika Selvera Kardovića u KIC-u

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Izložba slika Selvera Kardovića pod nazivom "Fermen" biće otvorena u utorak, 17. septembra, u izložbenom holu Kulturno - informativnog centra "Budo Tomović" u 19 sati.

"Osjećanje modernog i savremenog kod mladog akademskog slikara iz Rožaja Selvera Kardovića obojeno je saznanjem o nestanku jednog patrijarhalnog svijeta, etosa i morala.

Njegove vizije prožete ujedno i sjetom i žeđi za životom, osjenčene su nečim sudbinskim i sadrže odlomke stvarnosti naturalistički uobličenih u fragmentima ali i fascinantne u cjelini, u psihološkoj funkcionalnosti svih detalja koje sadrže.

Kao da, u sve dramatičnijem previranju protivrječnosti, koje u sebi nosi savremeno društvo, Kardović suptilno sugeriše, da je svijet jedno, a čovjek drugo. Između estetike forme i estetike sadržine Kardović kao da je bliži ovoj drugoj koja miri san i javu kao elemente integralnog života, posmatrajući ih u svjetlosti uzajamnih funkcija. Kardović, praveći zaokret ka tradicionalnom, okreće se poetskoj realnosti, to jest, metafizičkoj umjetnosti. Njegova platna iz ciklusa Fermen ispunjena su mističnom svjetlošću, gdje su teme, u kadifastoj polutami, stilizovane na moderan, rafiniran način…", napisao je dr Milun Lutovac. 

Izložba će moći da se pogleda do 30. septembra.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR